HomeNieuwsGreen Hub Twente officieel van start

Green Hub Twente officieel van start Centraal kennispunt voor alle initiatieven rond duurzaamheid

Met een presentatie en een debat over resilience in de met elkaar verbonden klimaat- en corona crisissen is de Green Hub Twente officieel geopend. De Green Hub, een grotendeels door studenten gerunde ‘Green Office’ van de Universiteit Twente is het centrale punt waar alle kennis en initiatieven rond duurzaamheid bij elkaar komen. De Hub gaat bijdragen aan het integreren van duurzame praktijkoplossingen in het onderzoek, onderwijs en de bedrijfsvoering van de universiteit. Vanwege de Covid-maatregelen was de opening voor publiek via een livestream te volgen.

Katalysator

‘De Universiteit Twente wil katalysator zijn voor het verduurzamen van de hele maatschappij’, vertelt Alex Baker-Friesen, coördinator van de Green Hub Twente. ‘Om die ambitie waar te kunnen maken is het niet alleen belangrijk om onszelf om te vormen tot een duurzame organisatie, maar ook om het onderzoek en onderwijs op de UT te richten op duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Er gebeurt al ontzettend veel op het gebied van duurzaamheid op de universiteit. Wij willen die initiatieven met elkaar verbinden en er samen met studenten, onderzoekers, docenten en andere medewerkers verder vorm aan geven.

Over grenzen heen

Het team van de Green Hub Twente bestaat naast coördinator Alex Baker-Friesen uit tien Student Green Officers, verdeeld over vijf portefeuilles, bijgestaan door vier specialistisch studentmedewerkers in ondersteunende rollen voor alle portefeuilles.. ‘We hebben een multidisciplinair en divers team. Op die manier kunnen we complexe problemen, die over de grenzen van disciplines heengaan, vanuit meerdere perspectieven bekijken’. Ook het perspectief van partijen buiten de Universiteit Twente is belangrijk: ‘We werken samen met een netwerk van bedrijven, overheden en andere organisaties rond de universiteit.’

Vijf van de Green Officers stellen zichzelf en hun portfolio's voor

Over de Green Hub Twente

De Green Hub Twente past in de Green Office movement, een model dat sinds 10 jaar succesvol door universiteiten wereldwijd wordt toegepast. De oprichting van de Green Hub Twente komt voort uit Shaping2030, de strategie van de Universiteit Twente en is een belangrijke stap op weg naar een duurzame organisatie in 2030.

dr. A.R.W. Baker - Friesen (Alex)
Coördinator Green Hub
C.A. van der Kuil (Corjan)
Persvoorlichter (aanwezig ma-do)