Ervaring van een student

Thijmen Overkamp, derdejaars student

Ik ben Thijmen Overkamp, derdejaars student Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Dit jaar ben ik naast mijn studie actief bij het Green Team Twente. Wij bouwen een waterstofauto voor deelname aan zuinigheidswedstrijden, en omdat deze extreem efficiƫnt moet zijn, zijn er mooie uitdagingen op werktuigbouwkundig vlak. Daar hou ik mij mee bezig.

In principe hou ik mij vooral bezig met de wielophanging en de stuurinrichting, maar ook andere onderdelen vergen wel eens wat aandacht. Wij doen het hele proces zelf, van het eerste ontwerp tot productie en assemblage. Dit is een hele mooie toevoeging aan mijn ervaring. In de studie staat er altijd een tot op zekere hoogte afgebakend stuk theorie met wat toepassing centraal, maar in de auto komt alles samen en is theorie ook echt een gereedschap om in de praktijk een goed resultaat neer te zetten. De praktische insteek van het ontwerpen komt veel meer boven als je ook zelf geconfronteerd wordt met de productie en toepassing van het ontwerp.

Het gaat ook veel om omgaan met de beschikbare middelen, zoals tijd, gereedschap, materiaal en geld. Er is veel samenwerking met bedrijven. Er is een grote verscheidenheid aan mensen, in vakgebied, vaardigheden en insteek van tijd. Dit levert verrassende inzichten op, maar geeft ook zeker uitdagingen op het gebied van management.

Om er vol voor te gaan moet ik er wel alle tijd in steken die ik heb, terwijl ik ondertussen ook nog alle derdejaars vakken en projecten doe en bijbaantjes en een vrijwilligersfunctie heb. Hierdoor moet ik soms andere dingen opgeven, maar deze immens mooie en leerzame technische ervaring zou ik niet willen missen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies