Aanmelden Mechanical Engineering

Studiekeuze gemaakt?

Je staat op het punt om je in te schrijven voor de bachelor Mechanical Engineering. Dat doe je via de website van Studielink.

De Universiteit Twente hanteert verschillende deadlines voor de aanmelding, afhankelijk van de opleiding, je nationaliteit en het toelatingsdiploma. Voor Mechanical Engineering kun je je vanaf oktober inschrijven als je het jaar daarop in september met de opleiding wilt beginnen. Let op: voor scholieren die zich inschrijven voor Mechanical Engineering zijn matchingsactiviteiten verplicht. Je moet je voor 1 mei aanmelden voor de opleiding (ingevulde aanvraag met alle benodigde uploads ingediend via Osiris). Deze deadline geldt voor alle studenten, Nederlands en internationaal. Studenten die zich aanmelden na 1 mei worden niet toegelaten tot de opleiding.

Schrijf je nu in via Studielink!
inschrijven
Vanaf oktober kun je je inschrijven.

Als jouw inschrijving is verwerkt, ontvang je een e-mail van Student Services met uitleg over de verdere procedure. 

Verplichte matching

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij je past, zodat je je studie succesvol kunt afronden. Om de slagingskans te vergroten, moeten scholieren die zich inschrijven voor Mechanical Engineering deelnemen aan verplichte matchingsactiviteiten. Deze activiteiten hebben tot doel om jou als toekomstig student een goed overzicht van de opleiding te geven, de verschillende vakgebieden van Mechanical Engineering te ervaren (mechanics, fluid mechanics, heat transfer, energy, systems and control, dynamic systems, design and construction) en de sfeer van de opleiding te proeven.

Het verplichte matchingproces bestaat uit verschillende stappen. Eerst ontvang je een vragenlijst over je vaardigheden en je verwachtingen van de opleiding. Als je de vragenlijst hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je een uitnodiging voor een matchingsdag. Tijdens de matchingsdag neem je deel aan verschillende activiteiten (proefcollege, groepsopdracht, enz.) en ontmoet je medewerkers en studenten. Afhankelijk van de uitkomsten van de vragenlijst en de resultaten van de matchingsdag word je mogelijk benaderd voor een gesprek met een staflid of ouderejaars student. Je kunt ook zelf om een extra gesprek vragen. Als je de hele matchingsprocedure hebt doorlopen, krijg je van ons een advies.

De jaarlijkse data voor de matchingsdagen worden vooraf op onze website gecommuniceerd. Nadat je je hebt aangemeld voor Mechanical Engineering, ontvang je automatisch meer informatie over de matchingsactiviteiten en kun je je aanmelden voor een van deze evenementen. Houd er rekening mee dat toelating tot de opleiding zonder deelname aan het matchingsevenement niet mogelijk is. Het is echter een aanbeveling, geen selectieproces. De uitslag is niet bindend en kan ook niet als bewijs van toelating worden gebruikt. Meer informatie over de verplichte matching is te vinden op de Educatieve website van Mechanical Engineering.

DATa MATCHINGsdagen 2023/2024 

Op de campus:

Online:

Heb je vragen?

Neem contact met ons op als je vragen hebt over de verplichte matching, de opleiding Mechanical Engineering of andere zaken die je wilt weten voordat je je aanmeldt.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies