Zie Inschrijven

Toelatingseisen bachelor Mechanical Engineering (BSc)

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Mechanical Engineering aan de Universiteit Twente?  Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Vwo diploma

Met een vwo-diploma met een Natuur & Techniek profiel word je toegelaten tot de bacheloropleiding Mechanical Engineering. Toelating met een ander profiel is ook mogelijk, mits je Wiskunde B en Natuurkunde in je pakket hebt.

Hbo propedeuse

Als je de propedeuse van een relevante hbo-opleiding hebt afgerond, ben je ook welkom bij Mechanical Engineering. We gaan dan wel na of je onderwijsachtergrond goed past bij deze opleiding. In ieder geval moet je Wiskunde B en Natuurkunde op vwo-niveau hebben gedaan.

Kijk op onze Engelstalige website voor meer informatie over de toelatingseisen met een hbo propedeuse.

Internationale studenten en taalniveau

Omdat deze opleiding volledig Engelstalig is, moet je het Engels goed beheersen (Cambridge Engels niveau B1, IELTS minimaal 6,5 of vergelijkbaar niveau). Heb je een vwo-diploma, dan voldoe je aan de taalvaardigheidseisen.

Buitenlandse studenten moeten een middelbare schooldiploma hebben dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma (bijvoorbeeld goede A level-scores of Internationaal Baccalaureaat) met een hoog cijfer voor wiskunde en natuurkunde. Klik hier voor meer informatie (in het Engels).

Wiskunde en werktuigbouwkunde

Wiskunde is een essentieel onderdeel van alle bètaopleidingen. Hoe beter je bent in wiskunde en natuurkunde, hoe groter de kans dat je de opleiding Mechanical Engineering met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd in de studie stopt.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies