Toelatingseisen voor de BSc Mechanical Engineering

Studiekeuze gemaakt?

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Mechanical Engineering aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Welk diploma heb je behaald?

 • vwo-diploma

  Je wordt toegelaten tot deze bacheloropleiding met een vwo-diploma en het profiel:

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid, aangevuld met wiskunde B en natuurkunde 
  • Ander profiel, inclusief de profielvakken wiskunde B en natuurkunde
 • hbo-propedeuse/hbo-diploma

  Jouw toelaatbaarheid is afhankelijk van je vooropleiding(en). Wij adviseren je zo snel mogelijk aan te melden, ook als je nog moet slagen voor je hbo-diploma en hbo-propedeuse. Wanneer wij je aanmelding hebben beoordeeld, informeren we je via mail over je toelaatbaarheid en of je eventueel aanvullende toetsen moet afleggen. In ieder geval heb je deze vakken succesvol doorlopen:

  • Wiskunde B op vwo-niveau
  • Natuurkunde op vwo-niveau

  Wil je na je hbo een masteropleiding volgen? Lees dan verder over de doorstroommogelijkheden binnen de UT.

 • Internationale diploma's

Niveau Engels

Aangezien het programma volledig Engelstalig is, moet je aan de Engelse taaleisen voldoen om in het Engels onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Engelse taalvaardigheid.

Heb je een Nederlands vwo-diploma, dan voldoe je aan de taaleisen.

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

GOEDE KENNIS VAN WISKUNDE EN NATUURKUNDE 

Wiskunde en natuurkunde zijn een belangrijk onderdeel van deze bètaopleiding. Hoe beter je bent in wiskunde en natuurkunde, hoe groter de kans dat je de opleiding met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd aan je studie besteedt.

Verplichte MATCHING

Na je aanmelding vragen we je om deel te nemen aan verplichte matchingsactiviteiten. Je ontvangt een vragenlijst over je vaardigheden en verwachtingen van de opleiding en neemt deel aan een matching event. Op de pagina Inschrijven lees je meer over de verplichte matching. Houd er rekening mee dat toelating tot de opleiding zonder deelname aan het matchingsevenement niet mogelijk is.

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies