Enschede Studentenstad

Studiekeuze gemaakt?

Enschede is met 160.000 inwoners de grootste stad van Oost-Nederland.

Enschede is een stad van kennis en innovatie. Een plek waar mensen elkaar nog zien staan en de ruimte geven. Op de grens van Nederland en het Europese achterland, is het een ondernemende en tolerante leefstad met ruim 150 nationaliteiten.

Internationale stad

Meer dan 30.000 studenten volgen een studie aan Universiteit Twente, hogeschool Saxion, ArtEZ conservatorium of AKI. Met dit aantal en uitgebreid aanbod aan clubs en bars kan Enschede zich terecht een bruisende studentenstad te noemen. En een internationale stad! Dankzij het internationale profiel van Universiteit Twente en de ligging dicht bij de Duitse grens, is de campus - met meer dan 100 nationaliteiten - een multiculturele community. De Universiteit Twente belandt steevast in de toplijsten van instellingen met de meeste buitenlandse studenten.

Studentenstad Enschede

Studentenverenigingen

Ondanks de talloze mogelijkheden en faciliteiten, voelt de grote stad compact, vriendelijk en persoonlijk aan. Vergeleken met andere studentensteden biedt Enschede betaalbare woonruimte. Kenmerkend voor het Enschedese studentenleven zijn de vele studie-, sport-, culturele en sociale verenigingen. Voor de voetballiefhebbers: Enschede is ook de thuishaven van de voetbalclub en voormalig kampioen van Nederland, FC Twente!

Shopping, eten en drinken

Op de Oude Markt gaat Enschede uit. Het gezellige plein en alle straten er omheen trekken bezoekers uit de verre omtrek. Rond de Grote Kerk - het trotse middelpunt van de Oude Markt - vinden regelmatig muzikale en culturele events plaats. Wat de Oude Markt is voor het uitgaanspubliek is het H.J. van Heekplein voor shoppers. Aansprekende internationale winkelketens en eigentijdse winkelconcepten trekken tienduizenden bezoekers, ook uit Duitsland. Elke dinsdag en zaterdag is er op het plein een grote levensmiddelenmarkt, waar je je dagelijkse boodschappen doet en kunt genieten van typisch Nederlandse en internationale hapjes.

Op de Oude Markt vind je tal van eetgelegenheden om koffie te drinken of uit eten te gaan. Je kan er terecht om te lunchen, voor allerlei soorten diners en voor een betaalbare hap van de dag. De meeste restaurants zijn te vinden in het centrum van de stad, rond de Oude Markt.

Natuur is altijd dichtbij

Enschede is één van de groenste steden die ons land telt. Er zijn veel parken, aangelegd door de voormalige textielbaronnen. Wil je even onthaasten, dan is de rustgevende natuur altijd dichtbij. Waar de bebouwing van Enschede ophoudt, ligt een bijzonder gevarieerd landschap met diverse wandel- en fietsroutes. 

Kansrijk ondernemen

De Universiteit Twente is onderdeel van hightech innovatiecampus Kennispark Twente die internationaal bekend staat om de intensieve samenwerking tussen kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en ondernemers. Al vier keer op rij zijn wij de meest ondernemende universiteit van Nederland en bouwen we samen met Novel-T en onze partners Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel aan het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa. Novel-T is een krachtige regionale innovatiekatalysator en verbindt talent, kennis, kapitaal, netwerk en infrastructuur. Met als doel dat nog meer voor starters, bedrijven en internationale investeerders de hightech kracht van Oost-Nederland ontdekken.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies