Zie Inschrijven

Toelatingseisen bachelor Civil Engineering (BSc)

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Civil Engineering aan de Universiteit Twente?  Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Vwo-diploma met Wiskunde B en Natuurkunde

Als je je vwo hebt afgerond met het profiel Natuur & Techniek, heb je direct toegang tot de bacheloropleiding Civil Engineering. Als je een ander profiel hebt gedaan, moet je Wiskunde B en Natuurkunde in je profiel hebben gehad om met de opleiding te mogen beginnen. De ervaring leert dat studenten die sterk zijn in de exacte vakken Wiskunde en Natuurkunde meer kans van slagen hebben in de studie Civil Engineering dan studenten die daar moeite mee hebben.

Internationale studenten

Als je een internationale vooropleiding hebt gedaan, moet deze vooropleiding op vwo-niveau zijn. Buitenlandse studenten moeten een middelbare schooldiploma hebben dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma (bijvoorbeeld goede A level-scores of Internationaal Baccalaureaat) met een hoog cijfer voor wiskunde. Natuurkunde en Wiskunde zijn verplichte vakken om in deze bachelor te kunnen instromen.

Taalniveau Engels

Omdat deze opleiding volledig Engelstalig is, moet je het Engels goed beheersen (Cambridge Engels niveau B1, IELTS minimaal 6,5 of vergelijkbaar niveau). Heb je een vwo-diploma, dan voldoe je aan de taalvaardigheidseisen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies