Online Open Dagen in maart gemist?

Met je bachelordiploma kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding aan de Universiteit Twente. De meeste afgestudeerden kiezen voor de laatste optie. Welke route je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met jouw (medisch-)technologische expertise een zinvolle bijdrage levert aan de samenleving.

Doorstuderen

80% van de studenten die de bachelor Biomedische Technologie voltooien, stroomt door naar onze tweejarige, Engelstalige masteropleiding Biomedical Engineering. Met je diploma van de bachelor Biomedische Technologie heb je direct toegang tot deze master.

Masteropleiding Biomedical Engineering

Bekijk alle opleidingen
 • Biomedical Engineering

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig5 specialisaties
  Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

  5 specialisaties voor Biomedical Engineering

  Bioengineering technologies

  MSc2 jaarVoltijd
  Voor deze richting is geen Nederlandse beschrijving beschikbaar.

  Biorobotics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Biorobotics is about the application of robotics and mechatronics in medicine and healthcare, which you investigate from a mechatronic point of view.

  Imaging and in vitro diagnostics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Imaging and in vitro diagnostics focuses on techniques for visualizing and interpreting the processes in cells and bodies (such as acoustics, ultrasound, radiation and magnetism).

  Medical Device Design

  MSc2 jaarVoltijd
  Engineering for diagnostic devices, assistive, therapeutic and surgical purposes to improve the lives of patients by developing new technology for human-related applications.

  Physiological signals and systems

  MSc2 jaarVoltijd
  Physiological signals and systems focuses on the central nervous system: for example, you analyze models of the brain, or you examine how electrical stimuli can repair disturbed body functions;

De Universiteit Twente biedt ook andere masteropleidingen die goed aansluiten, bijvoorbeeld een technische master als Mechanical Engineering, Nanotechnology of Health Sciences. In sommige gevallen zal je eerst een pre-master van een half jaar moeten volgen.

Carrièremogelijkheden

In en om de gezondheidszorg is steeds meer vraag naar academisch geschoolde professionals die medische kennis combineren met technologische expertise. Dat betekent dat je als biomedisch technoloog zeer brede en uitdagende carrièremogelijkheden hebt. Met jouw kennis en expertise kun je aan de slag in de wereld van wetenschap en onderzoek, bij een zorginstelling, bij de overheid, in het bedrijfsleven of in het onderwijs.

Ga aan de slag als
 • Productspecialist, system engineer of product developer: je bedenkt, ontwerp en ontwikkelt nieuwe producten en diensten voor de medische markt.
 • Projectmanager: je bent verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en afronding van projecten.
 • Consultant: door jouw achtergrond kun je goed de link leggen tussen de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en de behoeften van jouw klanten op de markt.
 • Klinisch fysicus in een ziekenhuis: je houdt je voornamelijk bezig met het gebruik, het onderhoud en de veiligheid van medische apparatuur.
 • Bestuurder van een zorginstelling

Je eigen bedrijf opstarten

Je kunt natuurlijk ook met een door jou ontwikkelde oplossing een eigen bedrijf starten. De Universiteit Twente wordt erkend als ‘de meest ondernemende universiteit’ van Nederland. We zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Maar liefst 50% van de spin-off bedrijven die de Universiteit Twente, vaak in samenwerking met Novel-T voortbrengt, opereert in de gezondheidszorg.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies