Doorstuderen & Arbeidsmarkt

Studiekeuze gemaakt?

Met je bachelordiploma kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding aan de Universiteit Twente. De meeste afgestudeerden kiezen voor de laatste optie. Welke route je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met jouw (medisch-)technologische expertise een zinvolle bijdrage levert aan de samenleving.

Doorstuderen

80% van de studenten die de bachelor Biomedische Technologie voltooien, stroomt door naar onze tweejarige, Engelstalige masteropleiding Biomedical Engineering. Met je diploma van de bachelor Biomedische Technologie heb je direct toegang tot deze master.

Masteropleiding Biomedical Engineering

Bekijk alle opleidingen
 • Biomedical Engineering

  Deze master leert je technologische innovaties te ontwerpen die de medische zorg verbeteren – op het gebied van diagnostiek, behandeling, revalidatie, preventie en een betere kwaliteit van leven.
  5 SpecialisatiesMSc2 jaarVoltijdEngelstalig

  Bioengineering Technologies

  In deze specialisatie leer je levende weefsels en cellen te gebruiken om de functie van zieke organen of beschadigde weefsels te kunnen nabootsen of herstellen.
  MSc2 jaarVoltijd

  Biorobotics

  Robots spelen een steeds belangrijkere rol binnen de gezondheidszorg. Deze specialisatie leert je robots en andere mechatronische systemen te ontwikkelen die patiënten of clinici kunnen ondersteunen.
  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig

  Imaging & In Vitro Diagnostics

  Deze specialisatie leert je processen in het menselijke lichaam te visualiseren en interpreteren om zo ziekten op te sporen of om iemands gezondheid te monitoren.
  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig

  Medical Device Design

  Wat is ervoor nodig om een medisch apparaat zoals een implantaat of medische robot te ontwerpen? Deze specialisatie draait om het complete ontwerpproces van verschillende soorten medische apparaten.
  MSc2 jaarVoltijd

  Physiological Signals & Systems

  Wat is de impact van ziekte/trauma op regelsystemen in het menselijk lichaam? Deze specialisatie helpt je technologieën te ontwerpen om (verstoorde) lichaamsfuncties te meten, monitoren en herstellen.
  MSc2 jaarVoltijd

De Universiteit Twente biedt ook andere masteropleidingen die goed aansluiten, bijvoorbeeld een technische master als Mechanical Engineering, Nanotechnology of Health Sciences. In sommige gevallen zal je eerst een pre-master van een half jaar moeten volgen.

Carrièremogelijkheden

In en om de gezondheidszorg is steeds meer vraag naar academisch geschoolde professionals die medische kennis combineren met technologische expertise. Dat betekent dat je als biomedisch technoloog zeer brede en uitdagende carrièremogelijkheden hebt. Met jouw kennis en expertise kun je aan de slag in de wereld van wetenschap en onderzoek, bij een zorginstelling, bij de overheid, in het bedrijfsleven of in het onderwijs.

Ga aan de slag als
 • Productspecialist, system engineer of product developer: je bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt nieuwe producten en diensten voor de medische markt.
 • Projectmanager: je bent verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en afronding van projecten.
 • Consultant: door jouw achtergrond kun je goed de link leggen tussen de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en de behoeften van jouw klanten op de markt.
 • Wetenschappelijk onderzoeker.
 • Bestuurder van een zorginstelling

Je eigen bedrijf opstarten

Je kunt natuurlijk ook met een door jou ontwikkelde oplossing een eigen bedrijf starten. De Universiteit Twente wordt erkend als ‘de meest ondernemende universiteit’ van Nederland. We zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Maar liefst 50% van de spin-off bedrijven die de Universiteit Twente, vaak in samenwerking met Novel-T voortbrengt, opereert in de gezondheidszorg.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies