HomeNieuwsBusiness Days Twente: UT-studenten organiseren grootste studenten-carrière-evenement van Nederland

Business Days Twente: UT-studenten organiseren grootste studenten-carrière-evenement van Nederland

In de loop der jaren is de Business Days Twente uitgegroeid tot het grootste studenten-carrière-evenement van Nederland. Vanaf maandag 6 februari krijgen studenten van de Universiteit Twente weer de kans op zich te oriënteren op de banenmarkt of op zoek te gaan naar een stage, afstudeeropdracht of een werkgever. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

‘The war on talent’ is een term die veel studenten de afgelopen tijd wel voorbij hebben zien komen. UT-studenten zijn erg gewild in deze tijd en er is dan ook erg veel keuze voor hen. Daardoor zien veel studenten door de bomen het bos niet meer. Het is erg lastig om al precies te weten wat je wilt als je nog volop met je studie aan de gang bent. Je vroeg oriënteren op alle verschillende opties kan helpen om je keuze iets te vergemakkelijken.

De organisatie van Business Days Twente helpt de studenten daar graag bij. Ze organiseren allerlei verschillende evenementen, met als grootste doel om bedrijven en studenten dichter bij elkaar te brengen. De Business Days worden afgetrapt met de Kick-Off op maandag 6 en dinsdag 7 februari op het O&O plein. Hier is het mogelijk om je te oriënteren op alle verschillende activiteiten, in de vorm van een minifestival. Studenten kunnen zich hier alvast inschrijven voor de activiteiten, op deze manier ben je er als eerste bij.

Carrièrebeurs

De grootste en drukstbezochte activiteit van de Business Days is de carrièrebeurs. Deze zal plaatsvinden op woensdag 15 en donderdag 16 februari, tussen 10:00 en 17:00 uur in de Grolsch Veste. Op deze twee dagen zijn er meer dan 16 0 bedrijven op de beurs te vinden. Vanuit elke sector zijn er bedrijven aanwezig, voor studenten een mooie kans op de uiteenlopende mogelijkheden te verkennen. Je hebt hier de mogelijkheid om langs de verschillende stands te struinen om te kijken met welke bedrijven jij een gesprekje aan wil gaan.

Workshop-Weken

Nadat de studenten kennis gemaakt hebben met bedrijven, krijgen ze de mogelijkheid om zich persoonlijk verder te ontwikkelen. Op een laagdrempelige manier kunnen studenten zich alleen of samen met vrienden inschrijven voor verschillende workshops. Tijdens de workshop Effective Negotiation leren studenten bijvoorbeeld de tips en tricks van onderhandelen. Ben je bijna afgestudeerd en benieuwd hoe je je tijdens een sollicitatiegesprek moet opstellen? Dan kan je deelnemen aan de workshop Amazing Applications. Tijdens de workshops ‘Balancing your student life’ en ‘Your inner motivation’ leer jij jezelf nog beter kennen. Kijk voor deze en nog zes andere workshops die de Business Days Twente aanbiedt op www.businessdaystwente.nl en schrijf je in.

Company Experience-Weken

Tijdens de laatste weken van maart vinden de Company Experience Weeks plaats, voorheen de Ambitieweken. Hierbij staat laagdrempelig en informeel contact met bedrijven voorop. Er worden activiteiten samen met wel dertig verschillende bedrijven georganiseerd. Zo kan je je bijvoorbeeld inschrijven voor een trainingssessie georganiseerd door Neways Technologies, een cocktailworkshop met NEDAP of een bierproeverij met VLD. Ook deze activiteiten zijn kosteloos, inschrijven is wel noodzakelijk. Wil je meer informatie of je inschrijven? Dit kan via www.businessdaystwente.nl of neem een kijkje op het Instagram-account @businessdaystwente.

Tot snel bij de Business Days Twente 2023, your future awaits!

Programma van de Business Days Twente 2023
  • 6 & 7 februari: Kick-Off Festival
  • 9 februari: Lunchlezing met André Kuipers
  • 15 & 16 maart: Carriérebeurs
  • 21 februari t/m 9 maart: Workshop-Weken
  • 14 t/m 30 maart: Company Experience-Weken