Zie Nieuws

Eerste techmed event op donderdag 6 juni

Op donderdag 6 juni 2019 vindt het eerste TechMed Event plaats van de Universiteit Twente. Het evenement wordt georganiseerd door het Technisch Medisch Centrum (Techmed Centrum) van de Universiteit Twente. Het TechMed Centrum draagt bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde innovatieve technologie. Tijdens het event worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie gepresenteerd. Remke Burie, zakelijk directeur van het TechMed Centrum: “We werken nauw samen met tal van partners: medisch specialisten, het bedrijfsleven, overheid, zorg- en kennisinstellingen, financiers en burgers. Deze samenwerking is heel belangrijk om te komen tot oplossingen die momenteel in de gezondheidszorg spelen op het gebied van kosten en bemensbaarheid.” 

Na de opening door zakelijk directeur Remke Burie en wetenschappelijk directeur Nico Verdonschot is het woord aan keynote spreker drs. Bas van den Dungen, directeur-generaal Curatieve Zorg bij VWS. Hij licht de recent aan de tweede kamer gestuurde visie op medische technologie van VWS toe. Aansluitend zal hier een interactieve discussie met het publiek over zijn. 

De tweede keynote spreker is een internationale gerenommeerde wetenschapper: prof. dr. Peter N. Burns uit Toronto. Prof. Burns is al meer dan 20 jaar onderzoeker op het gebied van medische ultrasound imaging en bloedstroommeting. Hij analyseert de interactie van echografie met bewegend bloed en de dynamische eigenschappen van de bloedstroom en de bloedvaten zelf. Na Burns volgen er vijf pitches over de kern onderzoeksdomeinen van het TechMed Centrum. De ochtend wordt afgesloten met een plenaire lezing van Technisch Geneeskundige dr. Jonne Doorduin, docent en onderzoeker aan het Radboudumc. Zijn onderzoeksactiviteiten richten zich op het verbeteren van de spierfunctie bij patiënten met neuromusculaire aandoeningen, bv. patiënten met ademhalingsspierzwakte.  

Parallelsessies en afsluiting

Na de lunch kunnen deelnemers een keuze maken uit drie parallelsessies die ingaan op de strategische interfacultaire programma’s: ‘gepersonaliseerde eHealth technologie’, ‘implementatie van techniek in de gezondheidszorg’ of ‘robotica en gezondheidszorg’. Het event wordt plenair afgesloten met een discussie over welke rol burgers kunnen spelen bij het ontwikkelen van technologische innovaties in de zorg.   

Het TechMed Event wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het event biedt een ontmoetingsplek voor alle relevante partners. Partners worden op deze dag geïnspireerd en leren alles over de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van innovatieve zorg en onderzoek. Burie: “We hopen nieuwe en bestaande partners te ontmoeten en  samenwerkingen te stimuleren die bijdragen aan innovaties in de gezondheidszorg.” 

Meer informatie

Het event vindt plaats van 9.00 – 18.00 op het Vliegveld Twente. De voertaal is Engels. Er is ruimte voor 300 deelnemers (gratis, inclusief lunch). Aanmelden kan via deze link. Het TechMed Event vindt plaats in de periode van de Europese MedTech Week. Klik hier voor meer informatie over de MedTech Week (3-7 juni).  

drs. M.M.J. van Hillegersberg - Hofmans (Martine)
Persvoorlichter (aanwezig, ma, di, do)