HomeNieuwsVan den Kroonenberg-prijs naar directeuren TriMM (incl. video)

Van den Kroonenberg-prijs naar directeuren TriMM (incl. video) UT-alumni in zonnetje gezet tijdens Innovatielezing

UT-alumni Marc Woesthuis en Kathy van Eijkelenburg van TriMM zijn de winnaars van de Van den Kroonenberg-prijs 2014. De prijs voor jong ondernemerschap wordt toegekend door de Stichting Universiteitsfonds Twente en werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse innovatielezing. De prijs is een eerbetoon aan de vroegere Rector Magnificus prof.dr.ir. H.H. van den Kroonenberg, die zich heeft ingezet voor nieuw ondernemerschap vanuit de Universiteit Twente.

In bovenstaande video een reportage van Marc Woesthuis en Kathy van Eijkelenburg bij TriMM. Ze vertellen over hun filosofie, creativiteit, werkwijze en klantbenadering. “We openen ogen, maken energie los en leveren creatieve oplossingen.” 

Marc Woesthuis (Technische Bedrijfskunde, ‘98) en Kathy van Eijkelenburg (Toegepaste Onderwijskunde, ’89) zijn de eigenaren van TriMM, een van de oudste internetbureaus van Nederland. TriMM levert internetoplossingen voor B2B, zoals websites, portals en campagnes en is een leidende organisatie in hun vakgebied. Het bedrijf is gevestigd op de creatieve campus CeeCee in Enschede en legt een duidelijke verbinding met de (campus van de) Universiteit Twente.

‘Grote bron van inspiratie’
“TriMM is een innovatief, snelgroeiend bedrijf dat al enige jaren stabiliteit toont”, verklaarde Gé Klein Wolterink, juryvoorzitter en bestuurslid van het Universiteitsfonds Twente. “Marc en Kathy ontvangen de prijs vooral voor de manier waarop ze ondernemerschap invullen. Ze richten zich sterk op de ontwikkeling van jong talent, leggen verbinding met andere bedrijven in de regio en ver daarbuiten én verbinding tussen technisch en creatief talent. Ze vormen een grote bron van inspiratie.”

Technische achtergrond komt van pas
“Ik ben erg trots. De prijs is een stuk erkenning door de Universiteit Twente, waar wij zelf gestudeerd hebben”, vertelt Marc Woesthuis. “We willen met TriMM ook juist de aandacht buiten de regio vestigen en mogelijkheden voor samenwerking met de regio verkennen. Dat wil de UT ook.”
Woesthuis volgde tijdens zijn opleiding een specialisatie in de werktuigbouwkunde. Zijn technische achtergrond komt zeker nog van pas. “Veel klanten van ons zijn actief in de high tech industrie. Door mijn technische achtergrond ben ik in staat sneller te schakelen in het primaire proces, dat is absoluut een voordeel.”
Over mededirecteur Kathy van Eijkelenburg zegt hij: “De beste directeur die een bedrijf zich kan wensen. Ze is slim, heeft een hart voor mensen en is nooit te beroerd de waarom-vraag te stellen.”

Nauw contact
TriMM heeft volgens Van Eijkelenburg nauw contact met de Universiteit Twente. “De UT is een klant van ons en we krijgen veel (afstuderende) studenten over de vloer. Ook geven we gastcolleges op de UT. Verder is zo’n twintig procent van ons personeel alumnus van de UT.”
Kathy van Eijkelenburg omschrijft haar businesspartner als een ‘Duracelkonijntje’: “Hij bruist, heeft veel energie en ziet altijd mogelijkheden die hij inzet voor onze klanten en ons bedrijf.”