HomeNieuwsNieuwe webapplicatie BMS Ethical Review

Nieuwe webapplicatie BMS Ethical Review

Sinds de invoering van de verplichte ethische toetsing voor onderzoek met mensen en/of bij gebruik van (gevoelige) data over en/of van individuen, groepen of organisaties in 2016, zijn er diverse ontwikkelingen geweest op het gebied van ethiek, privacy (AVG) en databeleid. Daarom is er het afgelopen jaar gewerkt aan een vernieuwde webapplicatie voor de ethische toetsing van onderzoek, passend bij de variatie in onderzoek binnen BMS.  

De nieuwe applicatie, BMS Ethical Review, wordt op 10 december in gebruik genomen door de BMS Ethiek Commissie. Vanaf dat moment verlopen nieuw in te dienen aanvragen via de nieuwe webapplicatie. De huidige webapplicatie blijft uiteraard nog actief voor het afronden van reeds ingediende aanvragen.

Wat is nieuw?

  • Vragen zijn voorzien van info teksten ter verduidelijking
  • Bijlagen (bijv. informed consent of niet-wmo plichtig besluit) kunnen nu worden toegevoegd aan je aanvraag
  • In de definitieve PDF is het adviserende besluit van de commissie opgenomen
  • Voor onderzoek met bestaande of nieuw te verzamelen data is er een aparte vragenflow
  • Applicatie e-mails hebben nu een herkenbare afzender en onderwerp
  • Je ontvangt een reminder vanuit de webapplicatie als je aanvraag nog niet definitief of afgerond is  

Hulp nodig?

De nieuwe webapplicatie werkt intuïtief. Mochten er toch onduidelijkheden zijn, dan hebben we korte handleidingen beschikbaar voor onderzoekers/studenten (indieners) en voor begeleiders die aanvragen moeten accorderen alvorens ze bij onze commissieleden terecht komen voor ethische toetsing.  

De nieuwe BMS Ethical Review webapplicatie vind je vanaf 10 december via onze website

Heb je vragen of belangrijke gebruikservaringen om met ons te delen, laat dit ons dan weten via ethicscommittee-bms@utwente.nl.