Nieuws

Erepenning voor vertrekkend voorzitter Universiteitsfonds Twente

Herman Hazewinkel neemt afscheid als voorzitter van de Stichting Universiteitsfonds Twente. Tijdens de opening van het academische jaar van de Universiteit Twente ontving hij vandaag de erepenning van de universiteit. Victor van der Chijs, collegevoorzitter van de UT, bedankte Hazewinkel voor zijn inzet: “Meer dan twintig jaar lang heeft de universiteit geprofiteerd van zijn kennis en ervaring (…). De Universiteit Twente is hier extreem dankbaar voor.” 

Herman Hazewinkel, voormalig CEO van VolkersWessels, was van 1995 tot 2008 bestuurslid en van 2010 tot 2017 voorzitter van de Stichting Universiteitsfonds Twente. Onder zijn voorzitterschap heeft het fonds de afgelopen jaren flink ingezet op fondsenwerving. Met succes: het aantal jaarlijkse donaties is gestegen van 250 naar maar liefst 700. Verder heeft het bestuur onder leiding van Hazewinkel onder meer succesvol geïnvesteerd in crowdfunding.

Erepenning

Hazewinkel treedt deze week terug als voorzitter van het universiteitsfonds. Tijdens de opening van het academische jaar kreeg hij, als dank voor zijn verdiensten en inzet, de erepenning van de Universiteit Twente. Collegevoorzitter Victor van der Chijs, dankte Hazewinkel voor zijn bijdrage.

In zijn speech haalt Van der Chijs aan dat het Universiteitsfonds, dat opgericht is in 1948, ouder is dan de universiteit zelf en dat het opgericht is door Twentse Industriëlen. Dit heeft Hazewinkel, volgens Van der Chijs, altijd gemotiveerd om zich hard te maken voor de universiteit en het fonds, en daarmee voor de innovatiekracht van de regio. “Meer dan twintig jaar lang heeft de universiteit geprofiteerd van zijn kennis en ervaring. Dankzij zijn immense netwerk was Herman Hazewinkel als geen ander in staat om deuren voor de UT te openen. De universiteit is hem hier extreem dankbaar voor.” Hazewinkel blijft zich inzetten voor de UT, als lid van het UT-Ambassadeursnetwerk en van het Fundraising Committee. 

Wilma Toering

Naast Hazewinkel treedt Wilma Toering terug uit het bestuur van de Stichting Universiteitsfonds Twente. Ze was ruim negen jaar penningmeester. In deze periode heeft ze zich onder meer sterk gemaakt voor de modernisering en professionalisering van de financiële administratie van het fonds. 

Joost Bruysters
Persvoorlichter (aanwezig ma-do)