Nieuws

Prijzen voor afstudeerders en beste docent

Vandaag , tijdens de opening van het nieuwe academische jaar, kregen de beste afstudeerders van het afgelopen academische jaar van de UT een afstudeerprijs. Bram de Rooij, Yoeri Boink, Max Klaassen, Carolyne Danilla en Rick Driessen vielen in de prijzen. Ze ontvingen uit handen van Rector Magnificus Thom Palstra een oorkonde en een cheque. Tijdens dezelfde bijeenkomst kreeg Pieter Roos de centrale onderwijsprijs uitgereikt, de prijs voor de beste docent van de Universiteit Twente. 

Traditiegetrouw reikt de Rector Magnificus van de UT tijdens de opening van het academische jaar vijf afstudeerprijzen uit, bestemd voor de beste afstudeerders van de vijf faculteiten. De UT wil met de prijzen excellente studenten belonen voor hun prestaties.

Bram de Rooij


Bram de Rooij rondde begin dit jaar de masteropleiding Financial Engineering & Management af, onderdeel van de faculteit BMS. Hij voerde zijn afstudeeronderzoek uit bij Deloitte, waar hij – direct na het behalen van zijn diploma – aan de slag is gegaan als consultant.

Om de kans te verkleinen dat banken bij een nieuwe crisis afhankelijk zijn van overheidssteun, zijn er mogelijkheden gecreëerd om een gedeelte van het vreemd vermogen van banken om te zetten naar eigen vermogen. Dit gebeurt onder andere door het uitgeven van Contingent Convertible bonds. De Rooij deed onderzoek naar de impact van deze verschillende structuren op de financieringskosten van banken. Zijn master thesis The effect of different CoCo structures on the funding costs of a financial institution werd beoordeeld met het cijfer negen. 

Yoeri Boink


Yoeri Boink ontvangt de afstudeerprijs van de faculteit EWI. Afgelopen jaar rondde hij de masteropleiding Applied Mathematics af. Hij deed onderzoek naar het wiskundig modelleren van transport in vasculaire systemen, zoals bloedvaten. Boink ontwikkelde een model waarmee je de snelheid en richting van deeltjes kunt bepalen. Dit stelt artsen in staat om betere diagnoses te stellen. Boink kreeg een tien voor zijn scriptie Combined Modelling of Optimal Transport and Segmentation Revealing Vascular Properties. Momenteel werkt hij als promovendus aan de Universiteit Twente. 

Max Klaassen


Max Klaassen heeft de masteropleiding Thermische Werktuigbouwkunde gedaan. Hij kreeg het cijfer negen voor zijn thesis Near field atomization in pressure swirl nozzles. Hij deed onderzoek naar sproeidrogen: een efficiënte manier om in industriële processen water uit een vloeistof, zoals melk, te onttrekken. Klaassen deed onderzoek naar de samenhang tussen vloeistofeigenschappen en sprayeigenschappen. Hierbij maakte hij beelden van de druppels uit de spray, om zo de grootte van de druppels te kunnen bepalen. Om dit mogelijk te maken ‘bevroor’ hij de spray tijdelijk met een krachtige laser. Klaassen heeft een baan gevonden als trainee bij AkzoNobel.  

Carolyne Danilla


Carolyne Danilla krijgt de afstudeerprijs namens de faculteit ITC, waar ze de masteropleiding GeoInformatics afrondde. Ze deed er onderzoek naar een nieuwe classificatieaanpak voor specifieke radarbeelden die gebruik maakt van neurale netwerken. Hiermee kun je automatisch ruis op de afbeeldingen verwijderen. Danilla kreeg 90 (van de 100) punten voor haar scriptie Convolutional neural networks for contextual denoising and classification of SAR images. Momenteel is ze werkzaam bij Esri in Oost Afrika, waar ze vertegenwoordiger is voor Uganda.  

Rick Driessen


Rick Driessen krijgt de afstudeerprijs voor zijn scriptie Development of a multistage fluidized bed for deep H2S removal from natural gas. Driessen, die de masteropleiding Chemical Engineering bij de faculteit TNW afrondde, deed onderzoek naar de zuivering van aardgas. Diverse gasvelden worden momenteel niet gebruikt omdat ze te zeer vervuild zijn. Driessen hoopt deze gasvelden beschikbaar te maken door het zuiveringsproces goedkoper te maken. Hij werkte aan methodes om het zuiveren met vaste deeltjes, in plaats van met vloeistoffen, uit te voeren. Driessen kreeg twee cijfers voor zijn afstuderen: een negen en een tien. Momenteel is Driessen werkzaam als promovendus aan de UT. 

Pieter Roos

Pieter Roos, universitair hoofddocent civiele techniek, ontving vandaag de Centrale Onderwijsprijs, de prijs voor de beste docent van de UT. Met de prijs willen UT-studenten het belang van hoogstaand onderwijs onderstrepen en docenten aanmoedigen om hun onderwijs zo goed mogelijk te geven en verder te verbeteren. Roos gaf, met medefinalisten Bram Nauta en Marco van Bommel, in juni een minicollege, waarin ze hun manier van lesgeven konden demonstreren. De colleges werden beoordeeld door het aanwezige publiek, de commissie die de prijsuitreiking organiseert en een jury. Vandaag ontving Roos een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro.