HomeNieuws & eventsCorporate mededelingenDonderdag drukte verwacht op en rond de campus vanwege Nations League-voetbal

Donderdag drukte verwacht op en rond de campus vanwege Nations League-voetbal

Op donderdag 15 juni en zondag 18 juni is het stadion van FC Twente het decor voor de finaleronde van de Nations League. De halve finale tussen Spanje en Italië vindt plaats op donderdag om 20.45 uur. Zondag om 15 uur is de wedstrijd om de derde plaats, en neemt de verliezer van de wedstrijd van donderdag het op tegen de verliezer van de wedstrijd Nederland-Kroatië. Vanwege deze wedstrijden verwachten we op beide dagen drukte op de campus.

Aangezien donderdag een gewone werkdag is, is het waarschijnlijk extra druk. Het is verstandig hier rekening mee te houden, bijvoorbeeld door met de fiets te komen als dat kan.

Vanaf 12.30 uur kunnen bezoekers van de wedstrijd hun auto parkeren op één van de parkeerplaatsen op de campus. Mocht er onvoldoende plek zijn op de reguliere parkeerplekken, dan mogen bezoekers – op aanwijzing van de verkeersregelaars – op een aantal plekken in de berm parkeren en wordt een weiland bij de Achterhorst opengesteld.

Verkeersregelaars zijn aanwezig om de bezoekers naar een vrije plek te begeleiden. Er rijden vanaf het UT-terrein pendelbussen naar zowel het stadion als naar de fanzone in het Volkspark.