HomeEvenementenDesignLab x Open Huis UT

DesignLab x Open Huis UT ONTDEK TOEKOMSTIGE JIJ EN DE SAMENLEVING

Waar je ook vandaan komt, wij nodigen JOU uit om je achtergrond en verbeelding te gebruiken. Zo beleef je en kom je in contact met meerdere toekomsten binnen gezondheid, duurzaamheid en een digitale samenleving. We verkennen gezamenlijk de vraagstukken en belichten zo verschillende perspectieven. Er is dus geen start- of finishlijn.

Jij bent de regisseur van de weg die je bewandelt: neem deel aan de workshops van onze onderzoekers en DreamTeam studenten, en loop door DesignLab’s faciliteit, waar je zowel scenario’s als oplossingen kunt creëren voor de uitdagingen binnen de samenleving.

Het open huis van Universiteit Twente is vrij toegankelijk, fun en interessant voor alle leeftijden. Dus neem je kinderen en het kind in jou ook mee! Dit programma wordt de komende weken verder uitgebreid.

Laten we elkaar ontmoeten en gezamenlijk de toekomsten vormgeven waar wij in willen leven.

Ontdek het nu!

Geen resultaten met de gekozen filters
2028
Jun 2028
Maak kennis met de workshops 1/2 💫 Tijdcapsule experience 2028

Verzamel objecten over duurzaamheid, gezondheid en digitale samenleving, en beschrijf jouw visie over deze domeinen. Stop de antwoorden en objecten in een tijdcapsule. Denk je in 2028 nog steeds op dezelfde manier?

Lees verder
Jun 2028
Jun 2028
Every soul has a heartbeat 💫 Tijdcapsule experience 2028

Verzamel een item en visie over gezondheid voor jouw tijdcapsule (open in 2028). Manifest chronisch gezond is opgesteld om bij te dragen aan de best mogelijke gezondheid en gelukkig leven, ondersteund door technologie. Support en voeg een hartslag toe met LEGO!

Lees verder
Jun 2028
Jun 2028
Kan een robot jouw vriend zijn? 💫 Tijdcapsule experience 2028

Verzamel een item en een visie over de digitale samenleving voor jouw tijdcapsule (open in 2028). Bedenk wat belangrijk is voor jou binnen vriendschap en of een robot jouw vriend kan zijn: Heb een fijn gesprek met onze onderzoeker en teken op een visueel bord.

Lees verder
Jun 2028
Jun 2028
Groeiende toekomsten 💫 Tijdcapsule experience 2028

Verzamel een item en een visie over duurzaamheid voor jouw tijdcapsule (open in 2028). Het Tosti Talk team zal drie fantastische, hapklare presentaties geven. Je kunt ook jouw eigen (gemeenschappelijke) tuin ontwerpen!

Lees verder
Jun 2028
2023
Jun 2023
Verken (studenten)projecten in jouw eigen tempo

Wanneer je DesignLab bezoekt, zie je allerlei tastbare concepten om je heen. Deze zijn ontwikkeld door studenten door de jaren heen. Loop over de gehele eerste etage, in jouw eigen tempo!

Lees verder
Jun 2023
Jun 2023
Maatschappelijke betrokkenheid in educatie en onderzoek | Bioscoop

Onze partners TOPFIT Citizenlab, EnschedeLAB en Research Fellows willen graag met je delen waar zij mee bezig zijn, binnen de focusgebieden van DesignLab. Pak een snack en geniet van de korte video's!

Lees verder
Jun 2023
Jun 2023
Maak kennis met de workshops 2/2 | Dit zeggen superhelden

Bedenk een mogelijke toekomst met gebruik van technologie en een activiteit. Hoe beïnvloedt dit jou en de locatie? Kies de verschillende elementen van jouw verhaal of oplossing, sta voor een groen scherm en word voorpagina nieuws van Futures magazine!

Lees verder
Jun 2023
Jun 2023
Ontmoet het Dreamteam!

De student assistenten bij DesignLab (ook wel Dreamteamers genoemd) beheren dagelijks de faciliteit (naast dat zij deel uitmaken van projectteams). Tijdens het Open Huis zullen zij jou verwelkomen en je graag wegwijs maken. Vraag om een tour!

Lees verder
Jun 2023
Jun 2023
Dutch Design Week 2022 experience

Universiteit Twente nam deel in programma's van 4TU's Design United, Embassy of Health en DRIVE. Bij DesignLab vind je drie (interactieve) installaties die uitleg geven over de onderwerpen binnen deze programma's.

Lees verder
Jun 2023