Creating intelligent manufacturing systems

Al sinds de prehistorie zoeken we naar nieuwe manieren om voorwerpen te maken. De uitputting van natuurlijke hulpbronnen dwingt ons vandaag de dag om verspilling tegen te gaan en een circulaire economie te creëren. Tegelijkertijd eisen we als consumenten betere, goedkopere en gepersonaliseerde producten, on demand bezorgd via snelle en flexibele productie- en bezorgsystemen. En vraagt de industrie om efficiëntere productie, voorspellend onderhoud, slimme materialen en nieuwe verdienmodellen. Voorheen op zichzelf staande fabrieken en ketens smelten samen in zogeheten Intelligent Manufacturing Systems, die ongekende veranderingen teweeg brengen in het industriële landschap.

Essentieel onderzoek

De Universiteit Twente is een koersbepalende, internationale speler in het groeiende speelveld van Intelligent Manufacturing Systems. Onze universiteit blinkt uit in een aantal domeinen en onderliggende wetenschappelijke disciplines die essentieel zijn voor verdere groei op dit gebied:

• productietechnologie
  • ICT
  • supply chains
  • business modelling

Cross-disciplinaire aanpak

Het samensmelten van onderzoeksgebieden in dit thema is in onze ogen de sleutel naar de ontwikkeling van Intelligent Manufacturing Systems. Onze cross-disciplinaire manier van denken en werken maakt dat we bij kunnen dragen aan hele nieuwe concepten en productie-ecosystemen.