Universiteit Twente

ONZE FOCUS OP MAATSCHAPPELIJKE UITDAGINGEN

vandaag de dag zijn de uitdagingen groter dan ooit. onze wetenschappers, docenten en studenten voelen een grote verantwoordelijkheid om oplossingen voor wereldwijde vraagstukken te ontwikkelen. OM VOORBEREID TE ZIJN OP EEN ONVOORSPELBARE TOEKOMST.

We omarmen we de verbondenheid tussen mens en technologie. En met scherp oog voor de behoeften van mensen, bedrijven en maatschappij, verleggen we grenzen en gaan we voorbij aan verschillen in disciplines. Deze unieke cross-disciplinaire benadering maakt iedere keer weer het onverwachte mogelijk – zéker in combinatie met onze creativiteit en excellentie in wetenschappelijke disciplines. 

HIGH TECH HUMAN TOUCH

Wij geloven dat technologie én mensen leidend zijn bij het ontwikkelen van oplossingen voor deze complexe, maatschappelijke uitdagingen. Centraal staat onze High Tech Human Touch-filosofie, waarin we - met scherpe focus op maatschappelijke impact - natuurwetenschappen, data-science, biologie en technische wetenschappen verbinden met sociale en gedragswetenschappen. 

State-of-the-art onderzoeksinstituten 

De Universiteit Twente is toonaangevend in nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. Onze multiculturele gemeenschap van getalenteerde, ambitieuze studenten, wetenschappers en docenten hebben - samen met onze business en overheidspartners - toegang tot uitmuntende faciliteiten. Op onze innovatieve campus staan eersteklas onderzoeksinstituten gericht op nanotechnologieICTbiomedische technologie en technische geneeskunde, governance & gedragswetenschappen, engineering en geo-informatie wetenschappen en aardobservatie.

Van kennis naar spin-off

Onze toonaangevende instituten combineren wetenschappelijke excellentie met een scherp oog voor kennisvalorisatie en maatschappelijke toepassingen. Ze zijn succesvol in het vertalen van ontwikkelde kennis naar economische bedrijvigheid. Tot nu toe levert dat al meer dan duizend start-ups en spinoffs op die vaak erg succesvol zijn, zoals DEMCOM, ClearFlightSolutions en SciSports.