Universiteit Twente

ONZE FOCUS OP MAATSCHAPPELIJKE UITDAGINGEN

Met al ons onderzoek en onderwijs maken we het verschil in onze maatschappij. En banen we de weg voor generaties na ons.

De uitdagingen van vandaag de dag zijn groter dan ooit

Om voorbereid te zijn op een onvoorspelbare en veranderlijke toekomst, voelen wij als wetenschappers, docenten en studenten een verantwoordelijkheid om oplossingen te ontwikkelen. Dat doen we door de digitalisering van de maatschappij in goede banen te leiden. Door de technologie in de gezondheidszorg beter en persoonlijker te maken. Door slimme materialen en slimme industrieën in te zetten en onze snel veranderende wereld weerbaar en veerkrachtig te maken.

High Tech Human Touch

Wij geloven dat technologie én mensen leidend zijn bij het ontwikkelen van oplossingen voor deze complexe, maatschappelijke uitdagingen. Centraal staat onze High Tech Human Touch-filosofie, waarin we - met scherpe focus op maatschappelijke impact - natuurwetenschappen, data-science, biologie en technische wetenschappen verbinden met sociale en gedragswetenschappen. Via deze unieke cross-disciplinaire aanpak en excellentie in wetenschappelijke disciplines werken onze wetenschappers, docenten en studenten elke dag aan deze wereldwijde uitdagingen:

State-of-the-art onderzoeksinstituten 

De Universiteit Twente is toonaangevend in nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. Onze multiculturele gemeenschap van getalenteerde, ambitieuze studenten, wetenschappers en docenten hebben - samen met onze business en overheidspartners - toegang tot uitmuntende faciliteiten. Op onze innovatieve campus staan eersteklas onderzoeksinstituten gericht op nanotechnologieICTbiomedische technologie en technische geneeskunde, governance & gedragswetenschappen, engineering en geo-informatie wetenschappen en aardobservatie.

Van kennis naar spin-off

Onze toonaangevende instituten combineren wetenschappelijke excellentie met een scherp oog voor kennisvalorisatie en maatschappelijke toepassingen. Ze zijn succesvol in het vertalen van ontwikkelde kennis naar economische bedrijvigheid. Tot nu toe levert dat al meer dan duizend start-ups en spinoffs op die vaak erg succesvol zijn, zoals DEMCOM, ClearFlightSolutions en SciSports.