Systems & Control

Online Open Dag gemist?

De tweejarige masteropleiding Systems & Control wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september. De pre-master start in september. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleiding en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

In deze master leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Systems and Control
Graad: MSc
CROHO-code
60359
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 februari 2023
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Systems & Control is een multidisciplinair vakgebied gericht op het beheren van allerlei soorten technische systemen. Het combineert kennis over de wiskunde achter Systems &Control met specifieke kennis over zijn toepassingen (bijvoorbeeld mechatronische systemen).

Onderzoek en specialisatie

Je onderzoekt manieren om wiskundige modellen te ontwikkelen voor de belangrijkste kenmerken van een systeem door gebruik te maken van differentiaalvergelijkingen, ongelijkheden, algebraïsche vergelijkingen en logische beperkingen. Vervolgens maak je gebruik van geavanceerde methodes om het gemodelleerde systeem te simuleren. Tijdens de simulaties kunnen controlealgoritmes (bijvoorbeeld door middel van feed-forward of feedback) ontworpen en getest worden. Afhankelijk van je specialisatie richt je je nader op theoretische aspecten van beheer, of juist op de technologie achter het ontwikkelen van mechatronische apparaten en systemen.

Waarom Systems and Control?

Je leert geavanceerde theorieën en technieken om toepassingen te ontwikkelen die tot nu toe onmogelijk waren, zoals mobiele robots, productiemachines, micro-elektromechanische systemen (MEMS) en biomechanische apparaten. De masteropleiding biedt je toegang tot hypermoderne faciliteiten van wereldklasse, zoals ons Robotics lab. Het is nauw verbonden met CTIT, een van de meest toonaangevende ICT-instituten van Europa, en MIRA, het wereldberoemde instituut voor biomedisch onderzoek van de Universiteit Twente.

Carrièreperspectieven

Onze afgestudeerden beginnen meestal een carrière in onderzoek en ontwikkeling, in een commerciële of academische omgeving.

Specialisaties

» Ga door naar de Engelstalige website van Systems & Control

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies