Esther Divincenzo

Studiekeuze gemaakt?

Naam: Esther Divincenzo

Bacheloropleiding: Technische Natuurkunde, UT, NL

"Op dit moment zit ik in het eerste jaar van de BSc Technische Natuurkunde en ik moet zeggen dat ik blij ben met mijn keuze!"

"Technische Natuurkunde in Enschede was niet meteen mijn eerste keuze. Ik heb serieus nagedacht over andere opties, zoals Wiskunde en Mechanical Engineering in Eindhoven en Delft. Na het bezoeken van een Taster Day gaven de campus en de sfeer in Enschede uiteindelijk de doorslag.

Dubbelstudie
In eerste instantie besloot ik om een dubbelstudie Technische Natuurkunde en Technische Wiskunde te proberen, omdat ik op de middelbare school zowel natuurkunde als wiskunde leuk vond. Dat gaf mij de mogelijkheid om mijn keuze uit te stellen en te ontdekken wat ik echt wilde doen. Uiteindelijk heb ik ontdekt dat natuurkunde echt mijn passie is. Halverwege het eerste jaar heb ik daarom besloten om te stoppen met Technische Wiskunde en alleen verder te gaan met Technische Natuurkunde.

Het lijkt me geweldig om nieuwe dingen te ontdekken en echt aan de top te staan van natuurkundig onderzoek.

Esther

Kleine groepjes
Wat mij aanspreekt aan Technische Natuurkunde aan de UT is vooral de manier waarop de opleiding is gestructureerd met feedback en de interactie in kleine groepjes. Als ik iets niet snap, kan ik altijd naar een docent stappen of samenwerken met medestudenten om verder te komen.

Uitzoeken hoe dingen werken
Wat ik zo leuk vind aan natuurkunde is dat je leert uit te zoeken hoe dingen werken. En ondanks dat ik uiteindelijk gestopt ben met Technische Wiskunde, zit er gelukkig nog steeds veel wiskunde in de opleiding, iets wat ik nog altijd interessant vind. Natuurlijk zijn er ook vakken die minder mijn ding zijn, maar dat heb je ook nodig om te ontdekken wat je wel leuk vindt en waar je je straks verder in wilt specialiseren.

Project
Een project dat me bijgebleven is, is het project uit module 3. We bouwden een Theremin, dat is een muziekinstrument dat je met je handen bespeelt. Dat was echt te gek! Door de antennes met je handen te bewegen, veranderde de toonhoogte en het volume. Het was ons eigen project en hoewel het niet perfect lukte, voelde het echt als een prestatie.

Als ik een tip mee zou moeten geven aan toekomstige studenten, dan raad ik aan om een meeloopdag te doen. Zo kun je echt de sfeer proeven en ervaren hoe het is om hier te studeren.

Esther

Na mijn studie
Na mijn studie wil ik graag verder in onderzoek, een master doen en misschien zelfs professor worden. Het lijkt me geweldig om nieuwe dingen te ontdekken en echt aan de top te staan van natuurkundig onderzoek.

Soms denken mensen dat je met natuurkunde alleen docent kunt worden, maar er zijn zoveel mogelijkheden! Afgestudeerden van deze opleiding belanden bij allerlei bedrijven, van chipfabrikant ASML tot banken en data-gerelateerde banen. Het is echt een vakgebied waar je alle kanten mee op kunt.

Studentenleven
Naast mijn studie heb ik een actief studentenleven. Ik speel klarinet bij het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT). Ik ben van plan om volgend jaar ook lid te worden van atletiekvereniging Kronos. Daarnaast ben ik betrokken bij commissies van de studievereniging Arago, zoals de sportcommissie en de thee-commissie.

Arago organiseert trouwens ook enorm veel leuke activiteiten. Onlangs zijn we op een geweldige Europa-reis geweest. We bezochten bedrijven en onderzoeksgroepen in Lille, Parijs en Brussel, waar we kennis maakten met verschillende toepassingen van natuurkunde. Dat was echt te gek!”

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies