Student aan het woord

Studiekeuze gemaakt?

Bram ter Huurne, student Technische Natuurkunde

Hoi, ik ben Bram en ik studeer Technische Natuurkunde. Ik kom oorspronkelijk uit Haaksbergen, een dorp op een halfuur rijden van Enschede.

Hoe heb je je studiekeuze gemaakt?

Ik heb mijn studierichting bepaald op basis van interesse. Ik was altijd erg geïnteresseerd in techniek, natuurkundige fenomenen en lastige problemen. Op de middelbare school vond ik vakken als Natuurkunde, Wiskunde en Informatica erg boeiend, maar ik had vaak het gevoel dat ik dieper in de stof wilde gaan. Dat ik iets met natuurkunde wilde gaan doen, was dus al vrij snel duidelijk, ook door verschillende open dagen. Ik heb vervolgens voor Technische Natuurkunde gekozen, omdat het curriculum mij heel erg aansprak en de meeloopdag mij erg goed beviel: ik voelde me al gelijk op mijn plek. Daarnaast werd ik erg enthousiast van de hoeveelheid practica die je hebt als student Technische Natuurkunde. Met de theorie in de praktijk bezig zijn en zien dat het ook precies zo werkt, geeft altijd een onoverwinnelijk gevoel.

Waarom heb je voor de Universiteit Twente gekozen?

Ik heb voor de Universiteit Twente gekozen vanwege de ongedwongen, rustige sfeer die er heerst; de mooie groene campus met al zijn faciliteiten, zoals sportvelden, een supermarkt en allemaal parkjes; en de persoonlijke omgang met de docenten. Ik heb bij meerdere universiteiten, waaronder de RUG en de TU Delft, de open dagen bezocht en zelfs meeloopdagen gedaan, maar ik vond de sfeer daar stukken minder.

Hoe bevalt je studie aan de Universiteit Twente?

Ik vind de studie erg interessant en heb het erg naar mijn zin. Technische Natuurkunde gaat over een heel breed scala aan onderwerpen, waarbij je ook in aanraking komt met de verschillende vakgroepen van de universiteit. De studie Technische Natuurkunde begint voor mij steeds uitdagender te worden, dat kende ik niet echt van de middelbare school. Wel gaat dit in stapjes; er wordt dus niet van je verwacht dat je vanaf het begin alles kunt.

Hoe ziet je week eruit?

Mijn week bestaat doorgaans uit veel contacturen, bestaande uit hoorcolleges, werkcolleges, project- en practicummiddagen. Daarnaast sport ik nog een aantal keren per week. Zo fitness ik, roei ik bij de studentenroeivereniging en ben ik nog van plan bij een andere sport te gaan. Een avond chillen of uit met vrienden kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Hoe is het studentenleven in Enschede?

Enschede is een echte studentenstad met veel cafeetjes, studentenverenigingen en clubs. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, door bijvoorbeeld bij een studentenvereniging en sportvereniging te gaan. Ikzelf heb niet voor het eerste gekozen, voornamelijk omdat ik meer een sportverenigingstype ben en er vaak andere leuke avonden tussenkomen. Ook organiseert de studievereniging meerdere leuke activiteiten. De sportverenigingen zijn erg actief binnen de Universiteit Twente, zo zou je ze haast ook als studentenvereniging kunnen zien, behalve dan de verplichte avonden. Ik woon vanaf het begin op kamers in stad, maar ik ben van plan om naar de campus te verhuizen. Dit wil ik voornamelijk omdat alle sportverenigingen zich op de campus bevinden.

Liesbeth Mulder, student Technische Natuurkunde

Bekijk in dit filmpje wat Liesbeth leuk vindt aan de opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente en waarom zij ervoor gekozen heeft. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies