Zie Technische Natuurkunde

Studieprogramma bacheloropleiding Technische Natuurkunde

Technische Natuurkunde in een notendop

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde duurt drie jaar. Na het behalen van je bachelordiploma kun je doorstromen naar verschillende masteropleidingen. Applied Physics en Nanotechnology zijn opleidingen die direct aansluiten bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde. Beide duren twee jaar en zijn Engelstalig. Na het succesvol afronden van de bacheloropleiding mag je jezelf Bachelor of Science (BSc) noemen.

Je kunt er ook voor kiezen om een masteropleiding te volgen aan een andere universiteit of in het buitenland. Let er dan wel op dat je niet altijd direct kunt doorstromen; voor sommige opleidingen zul je eerst nog een pre-masterprogramma moeten volgen. Lees meer over de mogelijkheden die je hebt na je bacheloropleiding.

Programmaoverzicht

Het studiejaar is opgebouwd uit vier modules van tien weken. Elke module staat in het teken van een bepaald thema. In elke module krijg je een aantal theorievakken en een practicum dat met het thema te maken heeft. Wat je tijdens het practicum en de theorievakken leert, pas je vervolgens toe in een project waaraan je met je medestudenten werkt.

In de vier modules van het eerste jaar komt vooral de basis van de natuurkunde aan bod en leer je hoe je een natuurkundig experiment uitvoert. In het tweede jaar ga je verder met het verwerven van kennis en vaardigheden en maak je kennis met de drie onderzoeksgebieden vloeistoffysica, optica en materiaalfysica. Het derde jaar staat in het teken van eigen keuzes, de bacheloropdracht en het voorbereiden op jouw verdere ontwikkeling na de bacheloropleiding.

Lees meer over het eerste, tweede en derde jaar van de opleiding.

Curriculum

Plus- en honoursprogramma's

Ben je op zoek naar extra uitdaging en kun je het aan om naast jouw reguliere studieprogramma extra vakken te volgen? Wil je je naast je bacheloropleiding verdiepen in een bepaald vakgebied of je juist verbreden? De opleiding Technische Natuurkunde en de Universiteit Twente bieden verschillende mogelijkheden om iets extra’s te doen naast je studie.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om mee te werken aan een van de grote multidisciplinaire projecten van de Universiteit Twente, zoals Green Team Twente, Solar Team Twente, Solar Boat Twente or RoboTeam Twente.

Nederlandstalige opleiding

Technische Natuurkunde is een Nederlandstalige bacheloropleiding. Een groot deel van de colleges is in het Nederlands, maar er zijn ook modules die je samen met andere (soms Engelstalige) opleidingen volgt. In deze modules zijn de hoorcolleges in het Engels. De bijbehorende werkcolleges zijn wel in het Nederlands. De masteropleiding Applied Physics is volledig in het Engels. Lees hier meer over de mogelijke masteropleidingen na de bachelor.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies