Floor's ervaring

Studiekeuze gemaakt?

Keuze voor de UT

Als middelbare scholier ben ik hard op zoek geweest naar de juiste vervolgstudie. Met Haagse roots en technische skills wilde ik graag naar Delft, want dan kon ik thuis blijven wonen, dat leek me wel makkelijk. Helaas bleek na ettelijke Open Dagen en een dagje Proefstuderen dat ik daar niet de combinatie van ‘techniek’ en ‘mens’ kon vinden die ik zocht, dus week ik uit naar de Open Dagen van de andere Technische Universiteiten: Eindhoven en Twente. Mijn eerste bezoek aan de campus van de UT gaf al gelijk een heel ander gevoel dan de andere uni’s, en na mijn ochtend bij BIT was ik positief verrast. De combinatie van bedrijf en techniek die BIT nu nog steeds biedt heeft mij verleid naar Enschede te verhuizen en op kamers te gaan, een keuze waar ik nooi spijt van heb gehad! Voor hetzelfde geld was ik werktuigbouwkundige of natuurkundige geworden, maar achteraf kan ik zeggen dat de keuze voor ICT in de steeds digitaler wordende wereld echt een hele goede is geweest.

Ondernemend

Als student ben ik altijd actief geweest naast mijn studie, dat was een belangrijk onderdeel van mijn ontwikkeling maar vooral van het plezier. De opleidingscommissie, bestuur van de studievereniging, bijles geven aan kinderen met een leerstoornis, stijldansen, biertjes drinken met mijn dispuut… en zo nog veel meer. Omdat de UT een kleine universiteit is met een goede man/vrouw-verhouding is het makkelijk je weg te vinden en uit te zoeken wat je passies en interesses zijn. De studievertraging viel gelukkig mee, en was het dubbel en dwars waard. Het is nu eenmaal zo dat een bedrijf als Shell goede studieresultaten alleen als basis ziet, maar vooral ook ‘levenservaring’ zoekt in de mensen die aangenomen worden. Ik heb tijdens mijn studententijd echt een geweldige tijd gehad, veel geleerd over mijzelf en ik heb er een aantal hele goede vrienden aan overgehouden.

Carrière bij Shell

Sinds mijn afstuderen begin 2009 werk ik alweer met veel plezier bij Shell, waar ik na drie jaar al IT manager werd van de raffinaderij in Pernis en de chemische fabrieken in Moerdijk. Mijn BIT achtergrond heeft daar zeker bij geholpen; het analytisch en oplossingsgericht denken, samenwerken met anderen en op tijd leveren zijn me met de paplepel ingegoten. Omdat ik begrijp wat ICT is, wat de uitdagingen en mogelijkheden zijn, maar ook begrijp hoe (technische) bedrijfsprocessen en organisaties in elkaar zitten en wat die nodig hebben, kan ik de brug slaan tussen beide werelden.

BITters zijn bruggenbouwers, en of je nu voor jezelf begint of voor één van de grootste bedrijven ter wereld, als bruggenbouwer kan je écht verschil maken.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies