Maak de juiste studiekeuze tijdens Online Open Day op 13 november

In het bedrijfsleven zijn tegenwoordig vrijwel alle aspecten van een onderneming – van de administratie, de financiën en het klantcontact tot de fabrieksinrichting en het machineonderhoud – nauw verweven met informatietechnologie. In deze uitdagende bacheloropleiding krijg je de expertise die je nodig hebt om bedrijven – inclusief al hun mensen, machines en processen – beter en duurzamer te helpen presteren in onze snel digitaliserende wereld. Je raakt thuis in de bedrijfskunde, met disciplines als business modelling, finance engineering en projectmanagement. Je wordt ook IT-deskundige met kennis van bijvoorbeeld programmeren, softwareontwerp, ERP - en workflow managementsystemen of de interactie tussen mensen en technologie (ERP is een afkorting van Enterprise Resource Planning; met een ERP-systeem automatiseer je logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen binnen één informatie- en managementsysteem). Met deze bachelor snap je de problemen en uitdagingen waarmee ondernemingen te maken hebben en kun je die omzetten in effectieve, gebruiksvriendelijke, toekomstgerichte softwaresystemen.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

VOOR HET EERST NAAR DE UNIVERSITEIT

Als je eerstejaars student bent, komen er veel nieuwe dingen op je af. We leggen alvast het een en ander uit.

Je volgt modules

Je bacheloropleiding Business Information Technology duurt drie jaar en is ingericht volgens het Twents Onderwijsmodel. Ieder jaar volg je vier modules van tien weken: je rondt tijdens de opleiding dus twaalf modules af. In elke module behandel je een actueel thema uit de samenleving of het bedrijfsleven. Binnen dat thema komen alle onderdelen van je studie samen: theorievakken en practica, onderzoeken van verbanden en het ontwerpen van oplossingen, zelfstudie én teamwerk.

Studiepunten, hoe werkt het?

Op de universiteit krijg je te maken met studiepunten. Ook wel EC(s) genoemd. De afkorting EC is afgeleid van het European Credit Transfer System (ECTS), waarmee je opleidingen internationaal kunt vergelijken. Eén studiepunt staat voor 28 uur werk; elk jaar moet je 60 punten behalen. Voor elke opdracht of tentamen waarvoor je een voldoende haalt, krijg je studiepunten. In het eerste jaar moet je minimaal 45 van de 60 punten halen om door te mogen naar het tweede jaar.

45 studiepunten of hoger? Dan mag je naar het tweede jaar.

Om van het eerste jaar naar het tweede te mogen, moet je minimaal 45 van de 60 punten in het eerste jaar – met een minimum van drie wiskundecomponenten – hebben behaald. Om überhaupt de opleiding te mogen vervolgen, moet je in het eerste jaar minimaal 45 EC halen. Je krijgt van ons na je eerste jaar een Bindend Studieadvies (BSA). Als je 45 EC haalt, kun je erop vertrouwen dat je op de juiste plek zit en kun je je opleiding vervolgen. Als het niet loopt zoals je had gehoopt, dan zijn we er natuurlijk voor je om je goed te begeleiden.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies