Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Business Information Technology aan de Universiteit Twente?  Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Welk diploma heb je behaald?

vwo-diploma

Je wordt toegelaten tot deze bacheloropleiding met een vwo-diploma en het profiel:

  • Natuur & Techniek
  • Ander profiel, inclusief het profielvak wiskunde B
hbo-propedeuse

Jouw toelaatbaarheid is afhankelijk van je vooropleiding(en). Wij adviseren je zo snel mogelijk aan te melden, ook als je nog moet slagen voor je hbo-propedeuse. Wanneer wij je aanmelding hebben beoordeeld, informeren we je via mail over je toelaatbaarheid en of je eventueel aanvullende toetsen moet afleggen. In ieder geval is het nodig dat je in het laatste semester van je propedeuse een 8 of hoger hebt gehaald voor wiskunde.

Lees verder over toelatingseisen als je in het bezit bent van een hbo-diploma. 

Internationale diploma's

Foundation year

Ben je een internationale student en is het niveau van het door jouw gevolgde onderwijs niet vergelijkbaar met het Nederlandse vwo-diploma? De Universiteit Twente biedt je de mogelijkheid om een 'foundation year' te volgen, waarna je wel toelaatbaar bent.

Wiskunde en programmeren 

Wiskunde en programmeerkennis zijn een essentieel onderdeel van deze bachelor. Hoe beter je bent in programmeren en wiskunde, des te groter de kans is dat je de opleiding Business Information Technology met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd in de studie stopt.

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

Niveau Engels

Aangezien het programma volledig Engelstalig is, moet je aan de Engelse taalvereisten voldoen om in het Engels onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Engelse taalvaardigheid. Heb je een Nederlands vwo-diploma, dan voldoe je aan de taaleisen.

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies