Gabi's ervaring

Studiekeuze gemaakt?

ERVARING MET DE EDUCATIEVE BACHELOR

MEER DAN  ÉÉN GOEDE MANIER VAN LESGEVEN

Interview met  Gabi – BSc alumnus Applied Mathematics en nu MSc student

Waarom heb je gekozen voor de studie Applied Mathematics?

Op de middelbare school was ik goed in wiskunde en omdat je met een diploma Applied Mathematics nog alle kanten op kon heb ik voor deze studie gekozen. Ik heb voor de Universiteit Twente gekozen vanwege alle sport- en cultuurmogelijkheden en (woon)ruimte op de campus.

En je interesse in de Educatieve Bachelor?

Lesgeven heeft me altijd al geïntrigeerd. Zo heb ik een Engelse les aan groep 8 verzorgd, heb ik wiskunde bijles gegeven en had ik de leiding van de voetbaltraining. Dit heb ik allemaal met veel plezier gedaan. Toen ik hoorde van de Educatieve Bachelor en hiermee een tweedegraads bevoegdheid kon halen leek me dat natuurlijk meteen heel aantrekkelijk. Je bent er een half jaar mee bezig en tijdens deze periode kon ik meteen goed bekijken of lesgeven iets voor mij was.

Wat heeft deze educatieve bachelor jou gebracht?

Tijdens de educatieve bachelor volg je net een ander vakkenpakket dan bijvoorbeeld binnen de bachelor Applied Mathematics. Ik heb bijvoorbeeld twee stages en loop ik rond op een middelbare school, kijk mee hoe de lessen gaan en geef ik zelf natuurlijk ook les.   Voor mij was het een mooie een ervaring, ook omdat je buiten het UT wereldje treedt. Je leert hoe je les moet geven en ook hoe je de leerlingen moet behandelen. Het leuke is dat er niet één goede manier is om les te geven. Je moet namelijk je persoonlijke kwaliteiten gebruiken om een eigen stijl te ontwikkelen, waardoor je ook jezelf beter leert kennen en om goed te reflecteren. Ik weet nu in ieder geval dat ik het lesgeven een leuk beroep vind.

Zou je de educatieve bachelor aanraden?

Ik zou de Educatieve Bachelor zeker aanraden als lesgeven je interesse heeft. Het is de ultieme kans om te kijken of het echt iets voor je is.  Ik moet er wel bij melden dat je zeker ook affiniteit met de jeugd moet hebben, anders kan het wel eens erg zwaar worden.

Wat zijn je plannen na het behalen van je BSc diploma Applied Mathematics?

Na mijn Bacheloropleiding Applied Mathematics ben ik niet gaan werken maar heb ik besloten om de masteropleiding tot eerstegraads wiskunde leraar te volgen.  Ik vind het lesgeven zo leuk zodat een vervolgopleiding tot eerstegraads docent een natuurlijke keuze is en ik denk dat ik hiermee ook de maatschappij kan dienen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies