Advanced Technology

Studieprogramma BSc Advanced Technology

Studieprogramma BSc Advanced Technology

De opleiding Advanced Technology duurt drie jaar en je ontvangt een universitair diploma Bachelor of Science. Met het bachelordiploma Advanced Technology op zak kan je rechtstreeks doorstromen naar een aantal masteropleidingen op de Universiteit Twente, waaronder Applied Physics, Nanotechnology, Biomedical Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, System & Control, Sustainable Energy Technology, Industrial Engineering & Management en Business Administration. Je kunt er ook voor kiezen je masterstudie in het buitenland te volgen. Houd er echter rekening mee dat andere universiteiten je kunnen vragen een pre-masterprogramma te voltooien voordat ze je toelaten tot een masteropleiding. Tijdens je bachelor kunnen we je adviseren over de modules die je het beste kunt volgen ter voorbereiding op de masteropleiding van je keuze. Lees meer over de mogelijkheden die je hebt na je bacheloropleiding.

De uitdagende en spannende projecten van Advanced Technology vind ik het leukst.Byron van Gool

Modules

Elk academisch jaar bestaat uit 40 weken studeren, onderverdeeld in vier modules. Elke module heeft een thema en bestaat uit een aantal theoretische vakken en een practicum. Je past je opgedane kennis vervolgens toe in een samenwerkingsproject met je medestudenten. Je specialiseert je niet alleen in wetenschap en techniek, maar ook in de maatschappij en ondernemerschap. De verhouding tussen maatschappelijke en technische vakken is ongeveer 1 tot 10. Lees meer over het eerste, tweede en derde jaar van de opleiding.

Extra uitdaging?

Ben je op zoek naar extra uitdaging en kun je het aan om naast jouw reguliere studieprogramma extra vakken te volgen? Wil je je naast je bachelor verdiepen in een bepaald vakgebied of je juist verbreden? De opleiding Advanced Technology en de Universiteit Twente bieden verschillende mogelijkheden aan om iets extra’s te doen naast je studie.

Chat offline (info)