Zie Advanced Technology

Studieprogramma bacheloropleiding Advanced Technology

Advanced technology in een notendop

De bacheloropleiding Advanced Technology duurt drie jaar. Na het succesvol afronden van de opleiding mag je jezelf Bachelor of Science (BSc) noemen. Met het bachelordiploma Advanced Technology op zak kun je rechtstreeks doorstromen naar een aantal masteropleidingen aan de Universiteit Twente, waaronder Nanotechnology, Mechanical Engineering, Systems & Control, Business Administration, Chemical Engineering, Applied Physics, Sustainable Energy and Technology en Electrical Engineering.

Je kunt er ook voor kiezen je masterstudie aan een andere universiteit of in het buitenland te volgen. Tijdens je bacheloropleiding kunnen we je adviseren over de modules die je het beste kunt volgen ter voorbereiding op de masteropleiding van je keuze. In je tweede jaar kun je middels keuzevakken al voorsorteren op de masteropleiding dieje  wilt gaan volgen. Lees meer over de mogelijkheden die je hebt na je bacheloropleiding.

Meld je nu aan voor een meeloopdag!
Aanmelden

Programmaoverzicht

Elk academisch jaar bestaat uit 40 weken studeren, onderverdeeld in vier modules. Elke module heeft een thema en bestaat uit een aantal theoretische vakken en een practicum. Je past je opgedane kennis vervolgens toe in een samenwerkingsproject met je medestudenten. Je specialiseert je niet alleen in wetenschap en techniek, maar ook in de maatschappij en ondernemerschap. De verhouding tussen maatschappelijke en technische vakken is ongeveer 1 tot 10. Lees meer over het eerste, tweede en derde jaar van de opleiding of bekijk de uitgebreide studiegids van Advanced Technology. 

Curriculum

Naast je studie

Je kunt er tijdens je studie voor kiezen om mee te werken aan een van de grote multidisciplinaire projecten van de Universiteit Twente, zoals Green Team Twente, Solar Team Twente, Solar Boat Twente, RoboTeam Twente of de Electric Superbike.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies