Uitdagende problemen, praktische oplossingen

In het eerste jaar van de bachelor Advanced Technology maak je kennis met de basis van de technische en wetenschappelijke disciplines. In de projecten en practica (die samen ruim 20% van je opleiding vullen) pas je de opgedane kennis meteen toe. Het tweede jaar draait om het verbreden en verdiepen van je kennis. Daarnaast kun je in het tweede jaar door een eerste keuze al kennismaken met veelgekozen masterrichtingen. Het derde jaar bestaat uit keuzeruimte om je voor te bereiden op de master van jouw keuze en je afstudeerproject, de laatste stap die je moet nemen voordat je jezelf Bachelor of Science mag noemen.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Meld je nu aan voor een meeloopdag!
Aanmelden

Programmaoverzicht

Elk academisch jaar bestaat uit 40 weken studeren, onderverdeeld in vier modules. Elke module heeft een thema en bestaat uit een aantal theoretische vakken en een practicum. Je past je opgedane kennis vervolgens toe in een samenwerkingsproject met je medestudenten. Je specialiseert je niet alleen in wetenschap en techniek, maar ook in de maatschappij en ondernemerschap. De verhouding tussen maatschappelijke en technische vakken is ongeveer 1 tot 10. Lees meer over het eerste, tweede en derde jaar van de opleiding of bekijk de uitgebreide studiegids van Advanced Technology

Voor het eerst naar de universiteit

Als je eerstejaars student bent, komen er veel nieuwe dingen op je af. We leggen alvast het een en ander uit.

 • Je volgt modules

  Je bacheloropleiding Advanced Technology duurt drie jaar en is ingericht volgens het Twents Onderwijsmodel. Ieder jaar volg je vier modules van tien weken: je rondt tijdens de opleiding dus twaalf modules af. In elke module behandel je een actueel thema uit de samenleving of het bedrijfsleven. Binnen dat thema komen alle onderdelen van je studie samen: theorievakken en practica, onderzoeken van verbanden en het ontwerpen van oplossingen, zelfstudie én teamwerk.

   ●        Studiejaar 1

  ●        Studiejaar 2

  ●        Studiejaar 3

 • Studiepunten, hoe werkt het?

  Op de universiteit krijg je te maken met studiepunten. Ook wel EC(s) genoemd. De afkorting EC is afgeleid van het European Credit Transfer System (ECTS), waarmee je opleidingen internationaal kunt vergelijken. Eén studiepunt staat voor 28 uur werk; elk jaar moet je 60 punten behalen. Voor elke opdracht waarvoor je een voldoende haalt, krijg je studiepunten. Jouw opleiding beslist hoeveel uur het kost om een opdracht te doen, projectverslag te maken of tentamen te halen. 

 • 45 studiepunten of meer gehaald? Dan mag je naar het tweede jaar

  Om van het eerste jaar naar het tweede te mogen, moet je minimaal 45 van de 60 punten in het eerste jaar hebben behaald. Om überhaupt de opleiding te mogen vervolgen, moet je in het eerste jaar minimaal 45 EC halen. Je krijgt van ons na je eerste jaar een Bindend Studieadvies (BSA). Als je 45 EC haalt, kun je erop vertrouwen dat je op de juiste plek zit en kun je je opleiding vervolgen. Als het niet loopt zoals je had gehoopt, dan zijn we er natuurlijk voor je om je goed te begeleiden.  

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies