HomeNieuwsPeter Smits nieuwe directeur Campus & Facility Management Universiteit Twente

Peter Smits nieuwe directeur Campus & Facility Management Universiteit Twente

Het College van Bestuur heeft Peter Smits per 1 juni 2022 benoemd als directeur van de dienst campus & facility management. Hij volgt daarmee Pim Fij op, die vanaf 1 oktober 2015 directeur van het Facilitair Bedrijf en later directeur van de dienst CFM was. Hij nam recent afscheid van de UT.

Momenteel is Peter Smits directeur van de Brainport Human Campus in Helmond. Daarvoor heeft hij diverse functies vervuld in het facility management en vastgoed domein. Zo was hij in 2018 manager vastgoed en facilitair van de Driessen Groep. In 2013 werd hij directeur KUB Career Services van Tilburg University, waar hij eveneens van 2008 tot 2014 de functie van Facilitair Manager vervulde. Een gelijksoortige functie als hij daarvoor gedurende vier jaar had bij de Rijksuniversiteit Groningen.  

De benoemingsadviescommissie is unaniem positief over de benoeming van Peter Smits en zien in hem een mensgerichte en enthousiaste persoonlijkheid. Machteld Roos zegt daarover: “We zien in Peter een verbinder met oog voor de uitdagingen waar zowel de dienst CFM zelf als de universiteit voor staan. Hij is een expert op het gebied van campus- en facility management. Verder brengt Peter een frisse blik mee en is complementair op het managementteam van de dienst en op het hele directieteam binnen de UT.” 

Peter Smits zelf over zijn benoeming: “Ik kijk er naar uit om samen met alle medewerkers van CFM, andere collega’s en de UT-studenten verder te bouwen aan de prachtige campus en dito faciliteiten. Tijdens mijn recente bezoeken ben ik onder de indruk geraakt van onder andere de groene campus en alle sportfaciliteiten en culturele voorzieningen. Maar vooral ook van de ambities van de universiteit en het enthousiasme van iedereen die ik heb gesproken!”   

Het College van Bestuur feliciteert Peter Smits met zijn benoeming en wenst hem veel succes in de uitoefening van de nieuwe functie.

drs. B.G. Lankhaar (Bertyl)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB) (aanwezig ma-vr)