HomeNieuwsMythBuster en UT-eredoctor Jamie Hyneman geeft unieke Masterclass in Wilminktheater

MythBuster en UT-eredoctor Jamie Hyneman geeft unieke Masterclass in Wilminktheater

Challenge the impossible

Dutch Innovation Academy presents: Technology on Stage with Jamie Hyneman

Op 23 november 2021 geeft Jamie Hyneman een unieke masterclass over de magie van creativiteit in het Wilminktheater in Enschede. Jamie Hyneman, één van de makers van het populaire televisieprogramma MythBusters, ontving in 2011 een eredoctoraat van de Universiteit Twente. In dit programma test hij, samen met collega Adam Savage, broodje-aapverhalen en ‘urban myths’ op hun geloofwaardigheid. Bij voorkeur met sensationele explosies of crashes.

Ruim voordat Jamie in MythBusters voor explosieve scenes zorgde, werd hij al geroemd als de  special effects-man van films als Top Gun, Star Wars en The Matrix. Nu deelt hij op het podium in Enschede een minstens zo creatief verhaal over zijn reis om bijzondere uitdagingen op te lossen. Je krijgt tijdens de masterclass een kijkje in zijn brein en je kunt hem tevens vragen hoe hij zijn innovaties bedenkt, maakt en in de wereld zet.

Dutch Innovation Academy organiseert in samenwerking met Universiteit Twente en Demcon deze unieke masterclass. Jamie is met zijn indrukwekkende CV en kenmerkende snor en baret een icoon van deze eeuw en heeft de populariteit van wetenschap en technologie vergroot.

Aan het eind van de masterclass gaat Jamie Hyneman in gesprek met Stefano Stramigioli, professor Advanced Robotics van de Universiteit Twente (EEMCS). Deze twee toppers werken regelmatig samen in projecten waar robots op nieuwe en niet eerder vertoonde wijze de wereld veiliger, slimmer en grappiger maken. En jij kunt erbij zijn op 23 november!
In de masterclass is de voertaal Engels.

Entreeticket met gratis consumptie voor 5,00 euro

Wilminktheater, 23 november 2021, 20:00 - 21:30 uur

Tickets verkrijgbaar vanaf 3 november bij het Wilminktheater.

OVER JAMIE HYNEMAN

Jamie Hyneman (1956) maakte samen met Adam Savage (1967) ongeveer 248 afleveringen van MythBusters. Meer dan 1.000 mythes werden bevestigd of juist ontkracht. Met spectaculaire experimenten onderzochten ze sterke verhalen, die soms verrassend genoeg waar bleken te zijn. Zo is een olifant inderdaad bang voor een muis en kan een drugstest positief uitpakken na het eten van maanzaadbrood. Dankzij hun humoristische benadering wisten zij wereldwijd een miljoenenpubliek te interesseren voor wetenschap, technologie en het uitvoeren van experimenten. Hyneman was docent aan de Academy of Art University in San Francisco en is honorary lifetime member van de California Science Teachers Association. Hyneman, die eerder duiker, kapitein en betoninspecteur was, geeft wereldwijd voordrachten op universiteiten en is eigenaar van M5 Industries, een bedrijf gespecialiseerd in speciale en visuele effecten voor films.

ir. W.R. van der Veen (Wiebe)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)
+31 53 489 4244 | +31 6 12185692
 w.r.vanderveen@utwente.nl
Gebouw: Spiegel Tuin