Zie Nieuws

Marijke Schmand neemt afscheid van U Parkhotel

Na ruim dertig jaar met hart en ziel verbonden te zijn geweest aan het U Parkhotel, voorheen het Conferentiehotel Drienerburght, neemt directeur Marijke Schmand eind 2020 afscheid. Zij heeft vanuit persoonlijke overwegingen aangekondigd met prepensioen te willen gaan.

Als Resident Manager begon Marijke in 1987 haar loopbaan op 32-jarige leeftijd bij wat destijds het Internationaal Congres- en Studiecentrum (ICSC) heette. Voordat ze haar carrière in Twente startte was Marijke Assistent Manager Training en Development bij een grote Europese hotelketen, met als hoofdlocatie Den Haag. De overstap naar de andere kant van het land bleek een stevige uitdaging. Het Congres- en Studiecentrum was net nieuw neergezet en moest nog compleet ingericht worden. Een paar dagen na haar start zou het ICSC haar eerste gasten ontvangen. Samen met haar kleine team heeft Marijke daar toen haar schouders onder gezet, om de eerste gasten van het centrum met elan te kunnen ontvangen.

Haar pragmatische en koene aanpak samen met haar ongeëvenaarde hospitality hebben Marijke Schmand veel gebracht. Na haar benoeming als Residentieel Manager werd ze al gauw Hotel Manager. Twee jaar later is zij benoemd als directeur van het tot dan uitgegroeide Conferentiehotel Drienerburght.

Het conferentiehotel Drienerburght was voornamelijk gericht op het faciliteren van conferenties en bood daarnaast de gelegenheid voor gasten om te overnachten. In de loop der jaren heeft Marijke samen met haar Raad van Commissarissen en in nauwe samenspraak met de Universiteit Twente gewerkt aan een toekomstige ontwikkeling van het conferentiehotel. Uiteindelijk is een nieuwe locatie voor het conferentiehotel als het U Parkhotel gerealiseerd in het gerenoveerde gebouw de Hogekamp op de campus. Het hotel opende wederom onder leiding van Marijke haar deuren officieel in 2019. Na een boven verwachting goed eerste jaar, is het U Parkhotel naast conferentiehotel met de toegevoegde waarde van een eigen keuken, nu ook in trek bij gasten vanuit de vrijetijdsmarkt, die hier graag recreatief verblijven. Zo laat Marijke Schmand een hotel achter met veel potentie om zich succesvol verder te ontwikkelen. Ze geeft daarom aan het eind van het jaar met een gerust hart het stokje over aan haar opvolger die een prachtige baan te wachten staat.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Hennie Ten Hag, over het aangekondigde afscheid van Marijke Schmand: “Het U-Parkhotel gaat afscheid nemen van een dienstbare, bescheiden, warme persoonlijkheid met altijd belangstelling voor de medemens. Marijke was er wanneer zij er moest zijn. En ze heeft gedurende al die jaren leiding aan de onderneming gegeven alsof het haar eigen "kindje" was.”

De wervingsprocedure is inmiddels gestart onder de begeleiding van Ten Duis Personeelsmanagement.

drs. B.G. Lankhaar (Bertyl)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB) (aanwezig ma-vr)