HomeNieuwsInternationaal reizen weer toegestaan

Internationaal reizen weer toegestaan

Afgelopen maart hebben we als UT moeten besluiten internationaal reizen tijdelijk te onderbreken. Door de snelle uitbraak van Covid-19 veranderden reisadviezen in rap tempo en besloten reisaanbieders hun diensten te annuleren. Zowel het gezondheidsrisico als het risico om in het buitenland vast te komen was daarmee te groot.

Sinds 15 juni heeft de Nederlandse overheid haar reisadvies aangepast voor een flink aantal landen. Ook andere landen staan steeds meer grensoverschrijdend verkeer toe. Het aantal landen waarvoor het reisadvies rood of oranje geldt, is flink afgenomen. Deze landen hebben nu de status geel, waarvoor reizen is toegestaan maar nog wel beperkt risico van toepassing is.

Volgend ons reguliere beleid voor dienstreizen is het vanaf heden weer toegestaan internationaal te reizen voor de UT. Dat geldt voor landen met de status geel of groen. Je kan de status per land inzien via www.nederlandwereldwijd.nl. Ga altijd goed voorbereid op pad en houd er rekening mee dat in specifieke landen eigen maatregelen en voorschriften gelden.

UT-beleid voor duurzaam reisgedrag

Als UT hebben we onszelf ambitieuze doelen gezet om onze CO₂ footprint te verkleinen. Eén van de onderdelen is het verminderen van vliegverkeer. Voor reizen tot een maximale afstand van 800 kilometer is de trein het preferente vervoersmiddel. Daarnaast vinden we het van belang dat je een goede afweging maakt of reizen noodzakelijk is, of dat andere (online) alternatieven kunnen helpen in het samenwerken en ontmoeten met anderen in het buitenland.