Zie Nieuws

Grote partner voor Solar Boat Twente

Solar Boat Twente en elektronicawebwinkel Conrad gaan de komende jaren intensief samenwerken.

De zonneboot van de UT draagt de komende twee jaar de naam ‘Conrad Solar Boat Twente’. Bovendien levert Conrad.nl onderdelen en gereedschap voor de bouw van de zonneboot, die momenteel in volle gang is. De zonneboot krijgt een frisse, blauwe kleur. 

Video: Time lapse van de productie van de mal voor het topdek, het gedeelte waar ook de zonnecellen op komen.

Het studententeam mikt tijdens de Monaco Solar Boat Challenge (juli 2017) op een podiumplek in de open klasse. In die klasse ligt de meeste uitdaging, want de teams moeten de gehele boot zelf bouwen. In de overige twee klassen krijgen de teams vaak al een kant-en-klare boot en/of elektronische systemen. 
Het team is begin dit jaar gestart met de bouw van de boot. In mei volgt een belangrijke test met de Eneco Zonnebootrace 2017 (het NK) in het Friese Akkrum.

Voortgang bouw

De voortgang van de bouw van de Twentse zonneboot is te volgen op het blog en social media van Conrad Solar Boat Twente.