HomeNieuwsDetlef Lohse lid National Academy of Engineering

Detlef Lohse lid National Academy of Engineering

Prof. Detlef Lohse, hoogleraar Physics of Fluids aan de Universiteit Twente, is verkozen tot lid van de National Academy of Engineering (NAE) in de Verenigde Staten.

De uitzonderlijke eer valt hem ten deel vanwege zijn ‘distinguished contributions’ op het gebied van fundamentele vloeistofprocessen, vooral turbulentie, sonoluminescentie, druppels en nanobellen op een oppervlak. Leden van de NAE geven blijk van pionierswerk in hun vak en leveren bijdragen die outstanding zijn.

De National Academy of Engineering is opgericht in 1964, is deel van de National Academy of Sciences, Engineering and Medicine. In de selectie van nieuwe leden van begin februari 2017 heeft NAE 84 Amerikaanse leden toegelaten en 22 buitenlandse leden. Leden melden zich niet zelf, ze worden voorgedragen door peers. De NAE, met ruim 2000 leden, heeft nu zeven Nederlandse leden, onder wie elektronica-expert prof Simon Middelhoek. Mensen als Bill Gates, Lee Iacocca, Vint Cerf en George Whitesides zijn ook lid van de NAE.

Detlef Lohse (1963) is ook lid van de Nederlandse Koninklijke Akademie der Wetenschappen (KNAW), en van de Nationale Akademie der Wissenschaften Leopoldina in Duitsland. Hij is onder meer onderscheiden met de Batchelor Prize, de Spinozapremie en het Simon Stevin Meesterschap. Daarnaast is hij Fellow van de American Physical Society. Aan de Universiteit Twente is hij in 2005 benoemd tot universiteitshoogleraar.

De nieuw-benoemde leden van de NAE worden geïnstalleerd tijdens een bijeenkomst in oktober van dit jaar.

ir. W.R. van der Veen (Wiebe)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)
+31 53 489 4244 | +31 6 12185692
 w.r.vanderveen@utwente.nl
Gebouw: Spiegel Tuin