HomeNieuwsPodiumplek Green Twente bij Eco Marathon in Londen

Podiumplek Green Twente bij Eco Marathon in Londen Team rijdt met waterstofauto H2.Zero 1 op 850, een nationaal record

Green Team Twente heeft de derde plek behaald tijdens de Shell Eco Marathon, de grote Europese duurzaamheidsrace in Londen. Het team lag zaterdag na een spannende race op het circuit in het Queen Elizabeth Olympic Park kort eerste, maar zakte uiteindelijk twee plaatsen in de Urban Concept waterstofklasse. Het team van de Universiteit Twente was één van de twee Nederlandse teams dat het podium haalde in Londen. De Twentse waterstofauto H2.Zero reed een equivalent van 1 liter brandstof op 850 kilometer, een nieuw Nederlands record.

Tijdens de slotdag van de Eco Marathon leverden de 4.000 studenten uit dertig landen in verschillende klassen een boeiend gevecht. Het resultaat in Londen was voor Green Team Twente een teamrecord en nationaal record, maar genoeg voor de winst was het niet. De eerste plek ging naar een Frans Team. De Twentse studenten maakten desondanks grote stappen met dit topresultaat. Bovendien werd de afgelopen jaren bij de Eco Marathon geen geldig resultaat neergezet.

Trots

“We waren dichtbij de winst en zijn erg trots op dit resultaat”, vertelt Tessa de Koning Gans namens Green Team Twente. “We hebben laten zien dat we tot de Europese top behoren. De race liep niet helemaal vlekkeloos met wat technische problemen op de eerste racedag, maar die hebben we geweldig opgelost. We hebben keihard gewerkt en dit voelt zeker een beetje als een overwinning. Zeker ook omdat we een nationaal record hebben neergezet en het de voorgaande jaren een stuk minder goed ging.”

Over de Eco Marathon

Tijdens de Shell Eco Marathon is het de bedoeling zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof. De Europese editie van de race vond dit jaar voor het eerst plaats rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Voorheen was Ahoy in Rotterdam de locatie. Het nieuwe parcours kende veel steile hellingen en scherpe bochten. Dat bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo zat er een tweehonderd meter lange helling in het parcours, een steile afdaling en een bocht van 90 graden.

Over Green Team Twente

Green Team Twente 2016 bestaat uit 17 studenten van verschillende disciplines. Het grootste deel studeert Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde aan de UT, maar het team heeft ook studenten van de opleidingen Industrieel Ontwerpen, Scheikundige Technologie, Advanced Technology, Creative Technology en Technische Bedrijfskunde. Bij verschillende studies is het mogelijk de minor ‘Green Team Twente’ te volgen.

Green Team Twente Young

Green Team Twente zette zich afgelopen jaar sterk in voor het promoten van duurzaamheid, techniek en waterstof als dé toekomstige brandstof, vooral bij jongeren. Zo werd het ‘kleine broertje’ Green Team Twente Young met leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede opgericht.  Ook zij waren in Londen voor de Eco Marathon en strijden daar in de Urban Concept Battery Electric Class. het Young-team slaagde er helaas niet in een resultaat neer te zetten.

Volg Green Team Twente via www.greenteamtwente.nl en de social media.