Zie Nieuws

Vijf afstudeerprijzen uitgereikt aan Universiteit Twente Erwin Hans uitgeroepen tot beste docent van de UT

Vandaag zijn tijdens de opening van het Academisch Jaar aan de Universiteit Twente de afstudeerprijzen uitgereikt aan de beste afstudeerders van de vijf faculteiten die de UT rijk is. Mariska van Essen (faculteit CTW), Babatunde Joseph Fagbohun (faculteit ITC), Sjoerd Geevers (faculteit EWI), Mirjam Peek (TNW) en Job Quint (faculteit BMS) schreven de beste masterscriptie van hun faculteit. Uit handen van Rector Magnificus Ed Brinksma ontving het vijftal oorkondes en cheques ter waarde van duizend euro. Met de prijs wil de UT excellente studenten belonen voor hun prestaties. Tijdens de bijeenkomst werd ook de centrale onderwijsprijs uitgereikt, de prijs voor de beste docent van de Universiteit Twente. Deze ging naar Erwin Hans.

Mariska van Essen

Van Essen, die de masteropleiding Civil Engineering and Management volgde, ontving de prijs voor de ontwikkeling en evaluatie van en route-keuzemodel. Op dit onderwerp is ze in 2014 afgestudeerd. Van Essen voerde haar afstudeerwerk uit bij het gerenommeerde Virginia Tech Transport Institute in de Verenigde Staten. Ze kreeg het cijfer 9 voor haar masterscriptie. Haar begeleider ter plekke, prof. Hesham Rakha, geeft aan dat Van Essen tot de vijf procent beste studenten behoort die hij in zijn carrière heeft begeleid. Na haar afstuderen is Van Essen aan de slag gegaan als aio bij het Centre for Transport Studies van de UT. Ze werkt aan een onderzoek dat nauw aansluit op haar afstudeeronderzoek.  

Babatunde Joseph Fagbohun

Fagbohun die de masteropleiding Applied Earth Sciences volgde, bestudeerde de geologie van een studiegebied in Nevada in de Verenigde Staten. Dit deed hij met behulp van verschillende soorten infraroodbeelden die vanuit de lucht zijn gemaakt. Fagbohun slaagde erin om een helder overzicht van zijn studiegebied te geven, dat geologen beter inzicht geeft in de aanwezigheid van natuurlijke hulpbronnen als koper en goud. Voor zijn masterscriptie ontving hij het cijfer 85 (op een schaal van 100). Volgens zijn begeleider Chris Hecker verdient Fagbohun de prijs, omdat hij een overzichtelijke en reproduceerbare manier heeft gevonden om complexe datasets te combineren en vanwege de goede resultaten die hij heeft geboekt. Momenteel is Fagbohun werkzaam als Assistant ‎Lecturer aan de Federal University of Technology Akure in Nigeria. 

Sjoerd Geevers

Geevers, die de masteropleiding Applied Mathematics volgde, ontvangt de prijs voor zijn werk aan het simuleren van seismische golven. Omdat dergelijke simulaties enorm veel geheugen en computerkracht vereisen, ging Geevers op zoek naar methodes om dit efficiënter te doen. Geevers rondde zijn opleiding cum laude af. Voor zijn masterscriptie kreeg hij het cijfer 9. Momenteel is Geevers werkzaam als aio bij de vakgroep Mathematics of Computational Science waar hij ook onderzoek doet naar het optimaliseren van algoritmes voor het voorspellen van de voortbeweging van seismische golven. Zijn onderzoek wordt gefinancierd door Shell.  

Mirjam Peek

Peek rondde eind 2014 haar masteropleiding Technical Medicine af. Ze deed onderzoek naar de optimalisatie van een nieuwe behandeling van goedaardige borsttumoren. Met behulp van ultrageluid kun je deze ‘verbranden’ zonder daarbij het omliggende weefsel te beschadigen. Ze verrichtte haar afstudeerwerk bij het Guy’s and St. Thomas ziekenhuis in Londen en kreeg een 10 voor haar afstudeerscriptie. Momenteel werkt Peek als research fellow en promovendus op de Research Oncology afdeling van King's College London en de Guy's and St. Thomas' NHS foundation trust in London.  

Job Quint

Quint, die de masteropleiding Industrial Engineering & Management volgde, krijgt de afstudeerprijs voor zijn onderzoek waarmee hij een carpoolmethode voor het bedrijf Significant wilde ontwerpen. Hij ontwikkelde een model dat overlappende routes van medewerkers matcht en omrijden minimaliseert. Voor zijn afstudeerscriptie kreeg hij het cijfer9. Na zijn afstuderen is Quint aan de slag gegaan als Business Consultant bij de consultancy organisatie First Consulting.  


Centrale onderwijsprijs

Tijdens de opening van het academische jaar ontving Erwin Hans de centrale onderwijsprijs. Hierdoor mag hij zich een jaar lang de beste docent van de Universiteit Twente noemen. Aan de prijs is een geldbedrag van 2500 euro gekoppeld. De jury van de Centrale Onderwijscommissie, die volledig bestaat uit studenten, meldt dat Hans de beste lezing heeft gegeven als het gaat om structuur en informatiedichtheid en de manier waarop hij zijn onderzoeksgebied begrijpelijk en interessant weet te maken voor een lekenpubliek. 

Maaike Koenrades, ontving tijdens de bijeenkomst de TGS-award. Hier vind je meer informative.