Peter Smits verlaat de UT

Met ingang van 1 december aanstaande verlaat Peter Smits de Universiteit Twente. Op dit moment is Peter als directeur Campus & Facility Management verbonden aan de UT.

Peter over zijn vertrek: "Wat een prachtige klus leek, was in de praktijk nog leuker en interessanter dan gedacht. Mooie uitdagingen voor CFM, een groeiende campus en veel bouwplannen. Ik werd hartelijk ontvangen door CFM-collega’s, het MT, het CvB en collega-directeuren. Kortom: een warm bad met veel werkgeluk. Echter het vele alleen zijn en het reizen in de weekenden wil niet wennen. Ik mis – nog meer dan gedacht – thuis, mijn basis. Feitelijk staat mijn sociale leven sinds 1 juni volkomen stil. Er is geen sprake meer van een gezonde verhouding tussen werk en privé. Definitief verhuizen naar Twente is geen optie. Veel gesprekken, veel wikken en wegen, een lach en een traan, hebben mij doen besluiten mijn ontslag in te dienen.”

Het CvB vindt het jammer dat Peter de UT zo snel gaat verlaten, maar snapt de overwegingen van deze moeilijke keuze. Het College zal de komende tijd samen met Peter en het CFM managementteam kijken naar het vervolgproces voor de opvolging van Peter.