HomeNieuws & eventsProgramma afstudeerplechtigheid 1 juli 2022: Eerste lichting studenten Mechanical Engineering aan VU Amsterdam studeert af

Programma afstudeerplechtigheid 1 juli 2022: Eerste lichting studenten Mechanical Engineering aan VU Amsterdam studeert af

Deze zomer studeert de eerste lichting studenten Mechanical Engineering in Amsterdam af. Dit vieren we op vrijdagmiddag 1 juli 2022. Afgestudeerden komen samen met hun familie, de docenten en andere betrokkenen die aan de basis stonden van de opleiding, de decanen van de faculteiten en de twee Colleges van Besturen om deze mijlpaal te vieren.  

Het programma wordt gemodereerd door niemand minder dan Diederik Jekel, een bekende natuurkundige, wetenschapsjournalist, presentator en alumnus van de UT. Hij presenteert een aantrekkelijk programma met onder meer een presentatie van studentenprojecten, een quiz, een fotomoment en natuurlijk een afsluiting met een borrel.


Locatie: Griffioenzaal (Theaterzaal 2) in NU Gebouw, De Boelelaan 1111, Amsterdam
Tijd: het programma start om 15:00 en rond 16:45 wordt de borrel geserveerd.

Met de lancering in 2019 van de gezamenlijke bacheloropleiding Mechanical Engineering in Amsterdam ging de samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Twente officieel, voortvarend en succesvol van start. Het was een belangrijke eerste stap om techniekonderwijs op academisch niveau geografisch breder te spreiden en om bij te dragen aan de opleiding van meer hoogopgeleide, breed georiënteerde en maatschappelijk betrokken techniek professionals. De vraag hiernaar in de samenleving is enorm. We zijn dan ook ontzettend trots op deze eerste lichting afgestudeerden, als echte pioniers binnen de samenwerking van de VU Amsterdam met de UT. 

Genoeg redenen voor een feestelijke bijeenkomst.