HomeEvenementenCycling4Climate: fietsen voor het klimaat en je plezier

Cycling4Climate: fietsen voor het klimaat en je plezier Dé sportieve uitdaging in Overijssel met duurzame impact

Cycling4Climate, Scientists4Future Twente en de Universiteit Twente organiseren dé sportieve uitdaging met duurzame impact. Op vrijdag 15 September is Overijssel het decor voor de Cycling4Climate provincietour. Er zijn twee routes: een voor recreanten van ongeveer 50 kilometer en een voor wielrenners van ongeveer 90 kilometer. Iedereen mag meefietsen, er is ruimte voor 50 deelnemers per tocht.

Schrijf je in en fiets mee!
Ga naar Cycling4Climate

INSPIRERENDE TOCHT

De provincietour is een inspirerende tocht door Twente waar je plekken bezoekt waar duurzaamheid in de praktijk wordt gebracht. Beide tochten gaan langs een locatie waar Enschede Energie, een lokale energiecoöperatie, in samenwerking met landschapsorganisaties een zonnedak en zonneveld heeft aangelegd. De wielrenners gaan verder op bezoek bij ReintenInfra in Borne, een vooruitstrevend bedrijf dat werkt aan duurzame infrastructuur en dat slimme oplossingen ontwikkelt om de impact op het milieu te verminderen. De recreanten fietsen naar het los hoes 'De Bommelas' in natuurgebied Buursezand waar Natuurmonumenten toelichting zal geven. Ze vervolgen hun weg terug naar de Universiteit via de natuurlijke waterzuivering, waterberging en ecologische verbinding Het Kristalbad.

De lunch is inbegrepen, met alle fietsers gezamenlijk bij een sociale onderneming. Onderweg kan je duurzame (werk)ervaringen uitwisselen met je medefietsers en zo je netwerk uitbreiden. Na afloop kunnen we nog even napraten in de sportkantine van de Universiteit Twente. De bijdrage voor deelname is 5 euro. Je kan je opgeven via de website van Cycling4Climate.

AANDACHT EN IMPACT

We fietsen om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Maar aandacht is niet genoeg. We willen impact maken. Via de Cycling4Climate website kan je je voetafdruk berekenen en aangeven hoe jij de voetafdruk wil gaan verminderen - of je 'handafdruk' (impact) wil gaan vergroten.

PLANNING VAN DE DAG

Vertreklocatie: het pleintje voor gebouw Box (nr. 53), naast het sportcentrum. Zie de campus kaart.

  • 9:30 – Welkom met koffie/thee
  • 10:00 – Vertrek
  • 13:00 -  Lunch
  • 17:00 – aankomst op de Universiteit op vertreklocatie en napraten in Sportkantine
Cycling4Climate: fietsen voor het klimaat en je plezier Dé sportieve uitdaging in Overijssel met duurzame impact
Registreer