HomeEvenementenScience Cafe Enschede: Twentse kwantumcomputer

Science Cafe Enschede: Twentse kwantumcomputer

Kwantummechanica valt haast niet te begrijpen: probeer je maar eens een schakelaartje voor te stellen dat tegelijkertijd aan èn uit staat! Dr. Cas Damen (lector Nanotechnologie Saxion) neemt je mee in de wondere kwantumwereld en vertelt over de toepassingen. Dr. Jelmer Renema (universitair docent UT en Chief Scientist QuiX Quantum) bouwde een Twentse kwantumcomputer die nu de standaard is in Europa. Hij laat zien hoe je van fotonen qubits maakt en hoe je daar mee kunt rekenen. In samenwerking met KIVI Students Twente, Arago, Scintilla, Astatine en Inter-Actief.

Talk show host: prof. dr. ing. Dave Blank (Adviseur Onderzoek Saxion)

Info:

A. Heukels (Anneke)
Ondersteunend en beheerspersoneel