HomeEvenementenDIH-HERO: Nederlandse Informatie Dag

DIH-HERO: Nederlandse Informatie Dag Digital Innovation Hub network for Healthcare Robotics

DIGITALe INNOVATIe HUBS IN HEALTHCARE ROBOTICa

DIH-HERO is een onafhankelijk platform dat Digitale Innovatie Hubs in Europa verbindt om een duurzaam netwerk te creëren voor iedereen die actief is robotica in de gezondheidszorg. Het projectconsortium bestaat uit 17 kernpartners verspreid over 11 Europese landen. Bezoek hier de DIH-HERO website

Het event

MKB'ers en middelgrote bedrijven in Europa kunnen financiering aanvragen via open calls vanaf de zomer van 2019 tot het voorjaar van 2021. Bezoek de Nederlandse "Dutch Info Day" om meer te horen over de mogelijkheden die het DIH-HERO netwerk biedt en verbindt u met dit Europese netwerk. Nederlandse Robotica Hubs presenteren zichzelf en geven informatie over hun services en faciliteiten die voor u bereibaar zijn.

Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli

Meerdere partijen zijn bezig met diverse innovaties in robotica. Binnen DIH-HERO kunnen wij het overzicht houden en ervoor zorgen dat deze elkaar waar mogelijk aanvullen en versterken.

Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli

geDETAILeerd programma

 • 12.30 - 13.00: Registratie & Koffie

  We heten u van harte welkom in het nieuwe Techmed Centre gebouw: De Technohal (dit is de tijdelijk naam). U bent een van de eerste gasten die dit schitterende gebouw zal betreden.

  Voordat het officiële programma begint, kunt u zich registreren en onder het genot van een drankje kennismaken met de aanwezige gasten en sprekers. Houdt u ermee rekening dat we om 13.00 beginnen met het informatieve programma?

 • 13.00 - 14.00: Introductie DIH-HERO project

  Welkomstwoord & Introductie DIH-HERO door Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli, coördinator DIH-HERO project

  Allereerst zal Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli u, namens het DIH-HERO team, welkom heten. Hij zal een overzicht geven van het programma en aansluitend het DIH-HERO project introduceren: Wat houdt het project in? Wat is het nut en doel van DIH-HERO? Welke mogelijkheden biedt het voor u? 

  Komende open calls, deadlines & casus voorbeelden door Maren Bödding, Project manager DIH-HERO

  Aansluitend zal de project manager van het project: Maren Bödding u inhoudelijk informeren over de opkomende calls, financieringsregelingen en deadlines. Hoe ziet de DIH-HERO FSTP structuur erui (Financiële Suppport voor Derden): wanneer worden vouchers beschikbaar gesteld? Waarvoor dienen deze vouchers? Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze financiering? Hoe ziet het proces van call indiening, beoordeling en toewijzing eruit? Wat zijn goede voorbeelden van cases? Enkele belangrijke vragen waar u ongetwijfeld geïnteresseerd in bent en niet wilt missen.

 • 14.00 - 14.30: Network break

  Tijdens de pauze kunt u alle indrukken en informatie laten bezinken. Een drankje staat klaar. Kunt u samen met een van de overige deelnemers de eerste stappen zetten tot een nieuwe samenwerking?

 • 14.30 - 15.40: Introductie Nederlandse Digitale Innovatie Hubs

  Na de pauze zullen de Nederlandse partners in 10 minuten hun meerwaarde aan het project met u delen. Wat kan elke partner voor u betekenen en over welke middelen en faciliteiten beschikt men? Dit wordt gevisualiseerd op het Applicatiedomein grid, wat een complementair netwerk zal vormen.    

  High Tech NL & Holland Robotics

  Thijs Dorssers

  Samenwerken en innoveren staan aan de basis van ieder succes. De toekomst van de Nederlandse hightechindustrie vraagt om voortdurende innovatie en om samenwerking tussen industrie en kennisinstellingen. Ook op de lange termijn. Wilt u graag samenwerken en innoveren? High Tech NL opent deuren die anders wellicht gesloten blijven. Meer informatie over High Tech NL & Holland Robotics.


  TechMed Centre - Universiteit Twente

  Esther Rodijk

  Het Technical Medical (TechMed) Center is een toonaangevende innovatiehub die van invloed is op de gezondheidszorg door uitstekende onderzoeks-, innovatie- en educatieve programma's. Het is uitgerust met state-of-the-art infrastructuur, variërend van onderzoekslaboratoria, preklinische testbeds en gesimuleerde ziekenhuisomgevingen. Meer informatie over het Technical Medical Centre. 

  Technische Universiteit Eindhoven

  Jesse Scholtes

  Overeenkomende onderzoeksbehoeften van robotica-industrieën met topexperts van TU Eindhoven is een van mijn persoonlijke drijfveren in het creëren van effectieve samenwerkingsverbanden die beide een hoge academische output bereiken en concurrentievoordelen creëren voor deelnemende bedrijven.Meer informatie over TU Eindhoven.

  Wageningen Universiteit

  Janneke de Kramer

  Onderzoeksresultaten hebben pas impact als ze in de maatschappij toepassing vinden. Daarom werkt WUR intensief samen met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties om die resultaten tot waarde te brengen. Daarvoor kunnen wij onze faciliteiten ter beschikking stellen, helpen we startups op weg, is de Wageningen Campus een bruisende broedplaats in ons domein en ontwikkelen wij passende oplossingen voor internationale vraagstukken. Meer informatie over Wageningen Universiteit.

  TNO

  Mark Neerincx

  TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3200 professionals van TNO, dagelijks aan. Dit doen we samen met partners en gericht op negen domeinen. Meer informatie over TNO.


  Demcon

  Jeroen Huijben

  DEMCON is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightechindustrial & visionoptomechatronicrobotic en medical systems

   

  Roessingh Research and Development

  Gerdienke Prange

  RRD is het grootste centrum in Nederland waar uiteenlopende disciplines als revalidatiegeneeskunde, bewegingswetenschappen, psychologie, fysiotherapie, biomedische technologie en computerwetenschappen onder één dak samenwerken aan innovaties voor de revalidatie en chronische zorg van vandaag en van de toekomst. Als internationaal erkend wetenschappelijk onderzoeksinstituut nemen we een unieke positie in tussen de universiteit en de zorgpraktijk. Meer informatie over RRD.


 • 15.40 - 16.00: Afsluitende woorden

  Afsluitende woorden door Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli

  Als alle Nederlandse partners aan het woord zijn geweest zal Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli het programma met u afronden. Hij somt de belangrijkste punten op en stipt de volgende belangrijke meeting aan: Brokerage Event op 30-31 oktober 2019. Tot ca. 16.15 heeft u de mogelijkheid om na te borrelen.  

Waar & Wanneer

 • 20 juni 2019
 • 13.00 - 16.00 (deuren geopend vanaf 12.30)
 • De Technohal nr. 18 (nieuwe TechMed Centre) Universiteit Twente, Drienerlolaan 5, Enschede (route)
 • Taal: Nederlands (materiaal in het Engels)

REGISTRATIe & annulering

We verwelkomen maximaal 150 deelnemers. Deelname aan het event is gratis. Wel rekenen we op uw komst als u zichzelf heeft aangemeld, dit omdat we een plaats voor u hebben gereserveerd en catering geregeld is. Mocht u niet kunnen deelnemen (terwijl u zichzelf wel heeft geregistreerd) dan vragen we u vriendelijk ons hierover te informeren. Dit kunt u eenvoudig doen door ons een e-mail te sturen naar: techmed-events@utwente.nl 

DOWNLOADS & LINKS:

Prof.dr.ir.Stefano Stramigioli

Wij zijn ervan overtuigd dat DIH-HERO een groot verschil kan maken in de innovatie van gezondheidszorg door bij te dragen aan het beschikbaar maken van uitstekende producten en diensten waar patiënten van kunnen profiteren.

Prof.dr.ir.Stefano Stramigioli

ORGANISATIe

Onze primaire doelstelling is om innovatie in robotica voor de gezondheidszorg te versnellen. Om innovatoren, leveranciers, bedrijven, gebruikers en politici met elkaar te verbinden zal DIH-HERO een open online portaal opzetten dat meerdere diensten aanbiedt om samenwerking bij verschillende innovaties mogelijk te maken, waarbij het de nadruk legt op het delen van beste praktijkvoorbeelden en het verbeteren van de levering van innovatie door de gehele waardeketen. DIH-HERO richt zich met name op het ondersteunen van kleine en middelgrote ondernemingen bij het maximaliseren van hun impact en het verkorten van de time-to-market. Door bedrijven en belanghebbenden in de gezondheidszorg met elkaar te verbinden, stelt DIH-HERO hen in staat innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die beter zijn afgestemd op de behoeften van de gezondheidszorgstelsels in heel Europa. Bovendien zal DIH-HERO zich bezighouden met de noodzakelijke standaardisatie voor robotica in de gezondheidszorg, inclusief ethische, juridische en maatschappelijke kwesties. Meer informatie over de organisatie.

Dit project is gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 825003.