Vereiste toelating activiteiten

Sommige bachelor opleidingen hebben verplichte selectie en studiekeuze check activiteiten. Om ingeschreven te kunnen worden voor een van deze bachelor opleidingen moet je aan deze activiteiten deel hebben genomen. De opleiding van je keuze organiseert de verplichte activiteiten. Iedere opleiding heeft zijn eigen programma. Als je niet hebt deelgenomen of maar gedeeltelijk hebt deelgenomen kun je niet starten met de bachelor opleiding van je keuze. Ook niet als je (on)voorwaardelijk bent toegelaten. Je aanmelding zal dan worden geannuleerd, ook als je collegegeld al hebt betaald en al huisvesting hebt gevonden enz. 

Er zijn drie verschillende selectie en matching procedures bij de Universiteit Twente. 

Studiekeuze check (matching) 

De studiekeuze check zal je helpen te bepalen of de opleiding van je keuze echt bij je past en of je voldoende motivatie en studie vaardigheden hebt om de opleiding te starten. Onderstaande bachelor opleidingen hebben een verplichte studiekeuze check, waaraan moet worden voldoen om ingeschreven te kunnen worden voor deze opleiding. Dit betekent dat een (on)voorwaardelijke toelating niet voldoende is om ingeschreven te kunnen worden. Je moet volledig deelgenomen hebben aan de verplichte activiteiten om ingeschreven te kunnen worden. 

 Meer informatie is ook te vinden op Studiekeuze123 

Let op: voor deze bachelor opleidingen gelden afwijkende deadlines. 

Numerus Fixus  

Sommige van onze bachelor opleidingen maken gebruik van selectie en plaatsing. Dit wordt ook wel numerus fixus genoemd. Deze opleidingen hebben een beperkt aantal plekken per jaar beschikbaar. Deze bachelor opleidingen hebben een selectie procedure bestaande uit een aantal activiteiten. Deze worden georganiseerd door de opleiding van keuze. Je kunt alleen maar ingeschreven worden als je een plek aangeboden hebt gekregen en deze hebt geaccepteerd naast te hebben voldaan aan de overige toelatingseisen. 

  Opleidingen met numerus fixus en aantal beschikbare plekken: 

 Let op: voor deze bachelor opleidingen gelden afwijkende deadline. 

Meer informatie?: 

Studiekeuze123 

Regelement selectie en plaatsing 

Selectie 

De bachelor opleiding ATLAS heeft het bijzonder kenmerk kleinschalig en intensief onderwijs. Dit betekent dat ze een selectie procedure hebben en dat ze de toelatingseisen kunnen verzwaren. Ze kijken grondig naar je cijfers, studie, buitenschoolse activiteiten, motivatie enz. 

Let op: voor deze bachelor opleidingen gelden afwijkende deadlines.