Aanmelden Technical Computer Science

Studiekeuze gemaakt?

Je staat op het punt om je in te schrijven voor de bachelor Technical Computer Science. Dat doe je via de website van Studielink.

Voor het collegejaar 2023-2024 heeft de opleiding Technical Computer Science een Numerus Fixus van 400 plekken die via een selectieprocedure worden toegekend. Zorg er voor dat je je uiterlijk 15 januari 2023 hebt aangemeld via Studielink, want dan ben je op tijd om mee te doen met de selectieprocedure.

Start jouw aanmelding
Inschrijven via studielink
Aanmelden voor start in september 2023 kan vanaf oktober 2022.

Als jouw inschrijving is verwerkt, ontvang je een e-mail van Student Services met uitleg over de verdere procedure.

Procedures aanmelden, selectie en inschrijving

De tijdlijn (inclusief deadlines) voor het aanmelden, het selectieproces en inschrijven voor de bachelor Technical Computer Science wordt hieronder beschreven. Onderstaande procedure (inclusief deadlines) geldt ook voor studenten die op dit moment voor een andere bacheloropleiding aan de Universiteit Twente staan ingeschreven en overwegen om over te stappen naar de TCS-opleiding.

Let op: De volgende informatie geldt alleen voor het academisch jaar 2023/2024.

 • Stap 1 Aanmelden via Studielink (deadline 15 januari 2023 23:59 CET)

  Informatie over hoe jij je kan aanmelden via Studielink vind je op de webpagina “aanmelden voor bacheloropleidingen”. Na je te hebben aangemeld via Studielink volg je de instructies op om je aanmelding in het systeem Osiris van de Universiteit Twente af te ronden. De deadline voor aanmelden via studielink is 15 januari 2023 23:59 CET.

  Deadline aanmelden in Studielink: 15 januari 2023 23:59 CET               

  Houd er rekening mee dat het aanmeldproces wat tijd kan kosten. Start het aanmeldproces op tijd vanwege de harde deadlines van de Nederlandse Overheid waar de Universiteit Twente aan moet voldoen.

 • Stap 2a Selectieprocedure: vragenlijst (deadline 20 februari 2023 23:59 CET)

  Het eerste deel van de selectieprocedure bestaat uit een vragenlijst. Op 2 februari ontvang je van TCS een online vragenlijst over jouw keuze om Technical Computer Science aan de Universiteit Twente te gaan studeren. De vragenlijst dient uiterlijk 20 februari 23:59 CET te zijn ingevuld en ingediend. 

  Deadline invullen vragenlijst: 20 februari 2023 23:59 CET

  Nadat jij het aanmeldproces in Studielink en Osiris hebt voltooid en de vragenlijst volledig hebt ingevuld en ingediend, ontvang je bericht van TCS over of en wanneer jij deel mag nemen aan het toelatingsexamen.

 • Stap 2b Selectieprocedure: bewijs van toelating accepteren (vanaf 15 april 2023)

  Op 15 April 2023 ontvang jij jouw rangnummer via Studielink. Dit nummer wordt willekeurig toegekend en geeft dus geen weergave van jouw deelname aan de selectieprocedure.

  Vrijwel direct na publicatie van jouw rangnummer ontvang je via Studielink een aanbod voor een plek. Het aanbod dient binnen twee weken te worden geaccepteerd. Let op! Na acceptatie van je plek dien jij nog je inschrijving voor TCS af te ronden.

 • Stap 3: Inschrijven

  Nadat jij je offer for a place hebt geaccepteerd dien je je inschrijving nog af te ronden. 

  In de meeste gevallen zal het vwo-diploma en/of hbo-propedeuse certificaat door DUO geverifieerd worden waardoor de Universiteit Twente inzicht heeft in je diploma, je vakken en de behaalde resultaten. Mocht DUO niet centraal kunnen verifiëren dan zal je gevraagd worden gewaarmerkte kopieën aan te leveren. De gewaarmerkte documenten moeten in dat geval voor 1 september aangeleverd worden. 

  Twijfel je over welke situatie op jou van toepassing is, neem dan contact op met Admission Office.

Contact

Heb je vragen over toelating, inschrijving of de selectieprocedure? Kijk dan eerst in de FAQ of daar het antwoord op jouw vraag staat. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op met Admissions Office als je vragen hebt over toelating en inschrijving en met de Numerus Fixus-coördinator voor vragen over de selectieprocedure. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies