Aanmelden Technical Computer Science

Studiekeuze gemaakt?

Je staat op het punt om je in te schrijven voor de bachelor Technical Computer Science. Dat doe je via de website van Studielink.

Universiteit Twente hanteert verschillende deadlines voor de aanmelding, afhankelijk van de opleiding, je nationaliteit en het toelatingsdiploma. Je kunt je vanaf oktober inschrijven als je het jaar daarop in september met de opleiding wilt starten. Check de toelatingseisen voor Technical Computer Science om jouw toelaatbaarheid te controleren.

Jouw aanmelding (ingevulde aanvraag met alle benodigde uploads) moet uiterlijk afgerond en ingediend zijn op 1 mei via Osiris. Aanmeldingen na 1 mei worden niet in behandeling genomen.

Start jouw aanmelding
Inschrijven via studielink

Als jouw inschrijving is verwerkt, ontvang je een e-mail van Student Services met uitleg over de verdere procedure.

Vooraanmelding-, toelatings- en inschrijvingsprocedure

Matching is een manier voor jou, als aankomend student, en voor ons om wederzijds kennis te maken. Matching bied jou inzicht in ons programma, studiematerialen en leerstijl. Aan het einde van de matchingsprocedure ontvang je een niet-bindend advies van het TCS-programma. Dit advies informeert je over hoe goed wij denken dat je bij het TCS-programma past wat betreft inhoud van het programma, verwachtingen, en of je over de juiste motivatie en studievaardigheden beschikt om succesvol TCS te studeren. Ons advies en jouw ervaring met de matchingprocedure helpen je een definitieve keuze voor TCS of een ander studieprogramme te maken.

DE TOELATINGSPROCEDURE VOOR TCS BESTAAT UIT DRIE STAPPEN:

 • Stap 1 | Aanmelden via Studielink en Osiris (deadline 1 mei 2025 23:59 uur)

  Informatie over registratie in Studielink, vind je op de algemene inschrijvings- en toelatingspagina. Na registratie in Studielink ontvang je een e-mail van Student Services met instructies om je registratie in het universitaire systeem Osiris af te ronden.

  Deadline vooraanmelding via Studielink en Osiris: 1 mei, 23:59 uur

  Na jouw aanmelding, laat onze afdeling Student Services weten of je voorwaardelijk bent toegelaten en door kunt met de volgende stap: de verplichte matchingprocedure.  

  Houd er rekening mee dat het doorlopen van de aanmeldprocedure in Studielink en Osiris tijd kost. Begin dus ruim voor de datum van het matching event dat je voorkeur heeft met je vooraanmelding.

 • Stap 2 | Doorlopen van de verplichte matchingprocedure

  Onze verplichte matchingprocedure bestaat uit een vragenljst, opdrachten en een matchingevent. Na je vooraanmelding via Studielink en Osiris en (voorwaardelijke) toelating ontvang je een e-mail met meer gedetailleerde informatie over de opdrachten en instructies om je te registreren voor het matchingevent.

  Opdrachten

  Je moet vier individuele online opdrachten maken. De eerste opdracht is een vragenlijst over je motivatie om TCS te studeren en je interesses en voorkeuren binnen dit vakgebied. Dit is voor jou het moment om na te denken over waarom je denkt dat het TCS programma aansluit bij jouw capaciteiten en toekomstplannen. Daarnaast zijn er drie opdrachten over elk een ander onderwerp: Algoritmisch Denken, Wiskundig Denken en Logisch Denken.

  Het kost ongeveer een halve dag om de opdrachten af te ronden. Je kan ervoor kiezen de individuele opdrachten op verschillende momenten uit te werken. Tijdens het matchingevent reflecteren we, op een anonieme manier, op een aantal van de  door jullie gemaakte uitwerkingen.

  Matchingevent

  Je kunt je aanmelden voor een van de volgende matchingevents:

  Datum event

  Locatie

  Registratie deadline

  1 maart 2024

  Campus University of Twente

  22 februari 2024 23:59 uur

  1 maart 2024

  Online

  22 februari 2024 23:59 uur

  31 mei 2024

  Campus University of Twente

  23 mei 23:59 uur

  31 mei 2024 

  Online

  30 mei 23:59 uur

  1 juli 2024*

  Online

  Deelname op persoonlijke uitnodiging van het TCS-programma

  *Het online matchingevent op 1 juli 2024 wordt georganiseerd voor studenten die deadline van 1 mei, vanwege bijzondere omstandigheden of een negatief bindend studieadvies (BSA) van een ander studieprogramma, hebben gemist.

  Je registratie voor het matchingevent is afgerond wanneer je bevestiging van het programma ontvangt, met details over deelname (links naar online evenementen en locaties voor fysieke bijeenkomsten). 

  Tijdlijn

  Je hebt de verplichte matchingprocedure voltooid als je:

  1.            De opdrachten hebt voltooid en ingediend.
  2.            Actief hebt deelgenomen aan een van de matchingevents.
  3.            Ons advies hebt ontvangen.

  Na afloop van het matchingevent, ontvang je zo snel mogelijk advies over je match met het TCS-programma. Dit is een niet-bindend advies, wat betekent dat je kunt kiezen je vooraanmelding na een positief advies toch in te trekken, of de inschrijving voor TCS na een negatief advies toch door te zetten. Inschrijving na een negatief advies is op eigen risico.

 • Stap 3 | Inschrijving afronden

  Na ontvangst van het niet-bindend advies, kan jij je inschrijving afronden. Je moet hiervoor de vereiste documenten (zoals beschreven in onze toelatingseisen) vóór de opgegeven deadlines uploaden.

Contact

Bij vragen over je toelating en/of verplichte matching, raden we je aan om eerst de veelgestelde vragen te raadplegen. Als je geen antwoord op je vraag vindt over toelating en inschrijving, neem dan contact op met het Admission Office van de UT. Voor vragen over de matchingprocedure neem je contact op met het TCS-programma.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies