Met een team meedoen aan een uitdagende wiskundige wedstrijd. Laat zien dat je snel kunt denken!

Op 27 november 2020 vindt de Twentse Wiskunde Estafette plaats. Tijdens deze uitdagende, wiskundige wedstrijd strijden leerlingen in teams voor de winnende plek! Op deze leuke manier oefen je met een abstracte, snelle manier van denken én leer je tegelijkertijd de universiteit kennen. Bekijk de onderstaande video voor een impressie van deze dag! 

De Twentse Wiskunde Estafette

De Twentse Wiskunde Estafette is voor teams van drie tot vier leerlingen uit 4, 5 & 6 vwo. Ook de begeleidende wiskunde leraar is deze dag welkom. De wedstrijd bestaat uit een goed gevuld dagprogramma met interessante puzzelrondes en een grootse estafette, inclusief lunch en prijsuitreiking.

We beginnen de dag met een puzzelronde. Tijdens deze puzzelronde ga je in teams langs wiskundestudenten om moeilijke puzzels op te lossen. Deze puzzels zijn verspreid over de campus, zodat je gelijk de universiteit leert kennen! Je hoeft geen wiskundewonder te zijn, met geduld en teamwork kom je een heel eind! Na de lunch begint de estafette. Jullie worden aan een student gekoppeld die samen met jou de vragen van de estafette gaat oplossen. Dit is een race tegen de klok: probeer zo veel mogelijk raadsels/puzzels op te lossen voordat de tijd stopt. Jullie kunnen daarbij kiezen uit makkelijke en moeilijke vragen. Hoe moeilijker de vraag, hoe meer punten je krijgt. Als jullie de puzzel hebben opgelost en het antwoord hebt gevonden, is het rennen geblazen om een nieuwe vraag op te halen. Dat vraagt natuurlijk om chaos! Het verhinderen van andere teams is dan ook zeker toegestaan!

Verzamel zoveel mogelijk punten en haal met je team de hoogste score. Aan het einde van de dag is de prijsuitreiking met te gekke prijzen!

Scholieren Seminar 2019
Scholieren Seminar 2019
Scholieren Seminar 2019
Scholieren Seminar 2019
Scholieren Seminar 2019

Programma 29 november

10.00 uur     Ontvangst
10.30 uur     Opening
10.45 uur     Puzzelronde
12.15 uur     Lunch
13.00 uur     Twentse Wiskunde Estafette
15.15 uur     Pauze
15.30 uur     Presentatie Universiteit Twente
15.50 uur     Prijsuitreiking en afsluiting
16.15 uur     Einde 

Let op: het gaat om een voorlopige indicatie van het programma. 

Inschrijven

Halverwege september is het voor teams mogelijk zich in te schrijven via deze pagina. Hou onze website dus goed in de gaten óf schrijf je in op onze interesselijst onderaan deze pagina! Dan krijg je van ons een seintje wanneer de inschrijving open staat. 

Docentenprogramma

Docenten zijn van harte welkom tijdens de Twentse Wiskunde Estafette om de leerlingen te begeleiden. Wij zorgen voor voldoende koffie/thee met wat lekkers en een rondleiding in het Designlab van de Universiteit Twente. Ook wijzen we u graag op de Pro-U inspiratiemiddag wiskunde die zal plaatsvinden op dezelfde dag. 

Meer informatie

Voor informatie kun je mailen naar angelavansprang-pre-u@utwente.nl.