Zie Onderwijs

Pre-University

Het Pre-University van de Universiteit Twente bestaat uit drie verschillende programma's: PRe-U Junior, PRe-U & Pro-U

Via deze programma's bieden wij een uitgebreide onderwijslijn aan voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs en activiteiten voor onderwijsprofessionals op het gebied van (docent)professionalisering. 

Kies je doelgroep

Pre-U Junior
Pre-U
Pro-U

Pre-U Junior richt zich op leerlingen in groep 3 t/m 8, maar ook op hun leerkrachten en ouders.

Ga hier naar de Pre-U Junior website!

Pre-U biedt uitdagende activiteiten voor 1 t/m 6 vwo leerlingen.

Ga hier naar Pre-U

Pro-U richt zich op docenten, schoolleiders en decanen, maar ook op onderwijs (ondersteunend) personeel.

Ga hier naar de Pro-U website!

Pre-U Junior: groep 3 t/m 8

Pre-U Junior, het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente, heeft als doel de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie te versterken. Samen met scholen voor primair en voortgezet onderwijs,  UT-onderzoekers, pabo’s, het expertisecentrum TechYourFuture, science centra en het bedrijfsleven organiseert Pre-U Junior daarom activiteiten die de kennis en houding van kinderen ten opzichte van wetenschap en technologie  verbeteren. We richten ons daarbij op leerlingen in groep 3 t/m 8, maar ook op hun leerkrachten en ouders. Bekijk hieronder een overzicht van onze activteiten:

Pre-U: 1 t/m 6 vwo

Pre-U biedt uitdagende activiteiten voor 1 t/m 6 vwo leerlingen. Op deze manier kunnen ze hun talenten optimaal ontwikkelen en tijdens hun middelbareschooltijd alvast kennismaken met de het vervolgonderwijs en zich verdiepen in wetenschap en technologie. Bekijk hieronder een overzicht van de activiteiten:

Pro-U: het professionaliseringsprogramma voor de onderwijspraktijk

Pro-U is het professionaliseringsprogramma voor de onderwijspraktijk van de Universiteit Twente en heeft als doel het leveren van een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs in de regio. Hierbij richten  wij ons op docenten, schoolleiders en decanen, maar ook op onderwijs (ondersteunend) personeel. Pro-U is een samenwerking van Pre-U, de lerarenopleiding van de UT en de vakgroep ELAN (docentontwikkeling). Het aanbod van Pro-U bestaat o.a. uit inspiratiemiddagen, masterclasses en verandertrajecten. 

Studiekeuze

Voor leerlingen die op zoek zijn naar een bacheloropleiding organiseert de Universiteit Twente verschillende voorlichtingsactiviteiten. Je kunt deelnemen aan de Open Dagen of ervaren hoe het is om een dag student te zijn tijdens een meeloopdag.

Jaarprogramma's

Voor het schooljaar 2020-2021 zijn drie verschillende jaarprogramma's beschikbaar. Bekijk deze hier