Zie Onderwijs

Pre-U

21 t/m 25 oktober 2019
Leren programmeren? Kom naar het Codecamp!

PRE-U IS HET PRE-UNIVERSITY PROGRAMMA VAN DE UNIVERSITEIT TWENTE.

Pre-U biedt een uitgebreid onderwijsprogramma aan voor leerlingen op de basis- en middelbare school. 

Pre-U Junior: 4 t/m 12 jaar

Pre-U Junior, het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente, heeft als doel de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie te versterken. Samen met scholen voor primair onderwijs, pabo’s, science centra en het bedrijfsleven organiseren wij activiteiten die de kennis en houding ten opzichte van wetenschap en technologie verbeteren. We richten ons daarbij op leerlingen van 4 tot 12 jaar, maar ook op hun leerkrachten en ouders. Activiteiten die we organiseren: 

Pre-U: 1 t/m 6 vwo

Pre-U biedt een uitdagend onderwijsprogramma voor 1 t/m 6 vwo leerlingen. We dagen leerlingen uit en inspireren ze zodat ze hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Ze kunnen tijdens hun middelbare school alvast kennismaken met de universiteit en zich verdiepen in wetenschap en technologie. Activiteiten die we organiseren:

Pro-U: samen professionaliseren

Docenten en medewerkers in het basis- en middelbaar onderwijs kunnen bij Pro-U terecht voor ontwikkeling en professionalisering. Pro-U is een samenwerking van Pre-U en de vakgroep ELAN (Lerarenopleiding). Het aanbod van Pro-U bestaat o.a. uit inspiratiemiddagen, masterclasses en verandertrajecten. 

Studiekeuze

Voor leerlingen die op zoek zijn naar een bacheloropleiding organiseert de Universiteit Twente verschillende voorlichtingsactiviteiten. Je kunt deelnemen aan de Open Dagen of ervaar hoe is het om een dag student te zijn tijdens een meeloopdag.