Zie Onderwijs

Pre-U

Pre-U is het Pre-University programma van de Universiteit Twente.

Pre-U biedt een uitgebreid onderwijsprogramma aan voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. 

Pre-U Junior: groep 3 t/m groep 8

Pre-U Junior, het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente, heeft als doel de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie te versterken. Samen met scholen voor basisonderwijs, pabo’s, wetenschapscentra en het bedrijfsleven organiseren wij activiteiten die de kennis en houding ten opzichte van wetenschap en technologie verbeteren. We richten ons daarbij op leerlingen in groep 3 t/m 8, maar ook op hun leerkrachten en ouders. Activiteiten die we organiseren: 

Pre-U: 1 t/m 6 vwo

Pre-U biedt een uitdagend onderwijsprogramma voor 1 t/m 6 vwo leerlingen. We dagen leerlingen uit en inspireren ze. Op deze manier kunnen ze hun talenten optimaal ontwikkelen en tijdens hun middelbareschooltijd alvast kennismaken met de universiteit en zich verdiepen in wetenschap en technologie. Activiteiten die we organiseren:

Pro-U: samen professionaliseren

Docenten en medewerkers in het basis- en middelbaar onderwijs kunnen bij Pro-U terecht voor ontwikkeling en professionalisering. Pro-U is een samenwerking van Pre-U en de vakgroep ELAN (Lerarenopleiding). Het aanbod van Pro-U bestaat o.a. uit inspiratiemiddagen, masterclasses en verandertrajecten. 

Studiekeuze

Voor leerlingen die op zoek zijn naar een bacheloropleiding organiseert de Universiteit Twente verschillende voorlichtingsactiviteiten. Je kunt deelnemen aan de Open Dagen of ervaren hoe het is om een dag student te zijn tijdens een meeloopdag.

Jaarprogramma

Hieronder vind je het Pre-U jaaprogramma voor schooljaar 2019-2020. 

Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies
Jaarprogramma 2019-2020
Blader hier door het jaarprogramma van dit schooljaar!