Onderwijs

Pre-U

Opzoek naar een gave invulling van je zomervakantie? Check ons internationale zomer kamp: Inspire-U!

Pre-U is het Pre-University programma van de Universiteit Twente.

Pre-U biedt een uitgebreid onderwijsprogramma voor leerlingen en docenten van basisscholen en middelbare scholen. 

pre-U Junior: 4 tot 12 jaar

Pre-U Junior, het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente, heeft als doel de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie te versterken. Samen met scholen voor primair onderwijs, pabo’s, science centra en het bedrijfsleven organiseren wij activiteiten die de kennis en houding ten opzichte van wetenschap en technologie verbeteren. We richten ons daarbij op leerlingen van 4 tot 12 jaar, maar ook op hun leerkrachten en ouders. Activiteiten die we organiseren: 

pre-u: 1 tot 6 vwo

Pre-U heeft als doel middelbare scholen en de Universiteit Twente met elkaar te verbinden. Pre-U biedt een uitdagend onderwijsprogramma voor 1 t/m 6 vwo leerlingen. We willen leerlingen uitdagen en inspireren zodat ze hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Activiteiten die we organiseren:

Meer weten?
Ga naar Pre-U

prO-u: VO docenten

Voor docenten biedt het Pre-U in samenwerking met UT Lerarenopleidingen ondersteuning bij docentprofessionalisering. Zo is er de mogelijkheid een lerarenopleiding te volgen, worden er verschillende cursussen aangeboden en worden docentontwikkelteams (DOT's) gefaciliteerd. 

Meer weten?
Ga naar Pro-U

studiekeuze

Voor leerlingen uit 4, 5, en 6 vwo die op zoek zijn naar een bacheloropleiding organiseert de Universiteit Twente verschillende voorlichtingsactiviteiten. Je kunt deelnemen aan de Open Dagen of ervaar hoe is het om een dag student te zijn tijdens een meeloopdag.