Ontwikkel Jezelf

Diploma-uitreiking Honoursprogramma lichting 2021-2023

op zoek naar een uitdaging? Meld je aan voor het pre-u honoursprogramma

We bevinden ons in een wereld waar lef, creativiteit en een nieuwsgierige blik het verschil maken. Het is daarbij essentieel om uitdagingen aan te gaan, te reflecteren op jezelf, anderen te ontmoeten en de wereld te ervaren. Het Pre-U Honoursprogramma geeft leerlingen de mogelijkheid om intensief te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan onderzoeks- en academische vaardigheden. Leerlingen bereiden zich daarmee goed voor op een academische vervolgstudie en zelfs in hun professionele loopbaan zullen ze hier profijt van hebben.

Op school is de invulling van lestijd vaak gebonden aan exameneisen en wordt daarom vooral gewerkt aan vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. In het Pre-U Honoursprogramma kunnen we een stap verder gaan. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor je leerproces, feedback van docenten en medestudenten helpen je daarbij.

Brochure Honoursprogramma

Voor wie?

Het doel van het Pre-U Honoursprogramma is talentvolle leerlingen faciliteren in de ontwikkeling van een kennisbasis en creatief vermogen, zodat ze een bepalende rol kunnen innemen binnen de maatschappij van de toekomst.
Het Honoursprogramma is voor gemotiveerde vwo-leerlingen die:

Jian

Het honoursprogramma zorgde voor nieuwe ervaringen, persoonlijke ontwikkeling en nieuwe kennis waar ik ook nog in de toekomst profijt van zal hebben. Het is iets om nooit te vergeten!

Jian

Twee tracks

Het Honoursprogramma biedt twee verschillende tracks aan. Beide tracks kenmerken zich als een intensief traject voor getalenteerde vwo-leerlingen en hebben elk hun eigen insteek en programma:

Aan het einde van beide tracks wordt er samengewerkt met andere Honoursleerlingen aan een pre-bachelor thesis: een eigen onderzoek waarvan de bevindingen in een peer-reviewed paper worden uitgewerkt. Het is vaak mogelijk om deze in overleg in te leveren als profielwerkstuk op school.

Tijdens het programma worden de leerlingen begeleid door UT-studenten en -docenten, maar er ligt veel verantwoordelijkheid bij hen zelf.

Aanmelden

Aanmelden voor het Pre-U Honoursprogramma (start september 2024) is op dit moment nog niet mogelijk. Meer informatie over de aanmeld- en selectieprocedure wordt begin 2024 bekend gemaakt op deze website. De aanmelddeadline is 16 mei 2024.

Vragen? Neem dan contact met ons op via honoursprogramma-pre-u@utwente.nl

Algemene voorwaarden zijn hier te vinden.