Ontwikkel Jezelf

op zoek naar een uitdaging? Meld je aan voor het pre-u honoursprogramma

We bevinden ons in een wereld waar lef, creativiteit en een nieuwsgierige blik het verschil maken. Het is daarbij essentieel om uitdagingen aan te gaan, te reflecteren op jezelf, anderen te ontmoeten en de wereld te ervaren. Het Pre-U Honoursprogramma geeft leerlingen de mogelijkheid om intensief te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan onderzoeks- en academische vaardigheden. Leerlingen bereiden zich daarmee goed voor op een academische vervolgstudie en zelfs in hun professionele loopbaan zullen ze hier profijt van hebben.

Op school is de invulling van lestijd vaak gebonden aan exameneisen en wordt daarom vooral gewerkt aan vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. In het Pre-U Honoursprogramma kunnen we een stap verder gaan. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor je leerproces. Feedback van docenten en medestudenten helpen je daarbij.

Brochure Honoursprogramma

Voor Wie?

Het doel van het Pre-U Honoursprogramma is talentvolle leerlingen faciliteren in de ontwikkeling van een kennisbasis en creatief vermogen, zodat ze een bepalende rol kunnen innemen binnen de maatschappij van de toekomst. Het Honoursprogramma is voor gemotiveerde vwo-leerlingen die:

Daniel

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling was meedoen aan het Honoursprogramma de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik heb geleerd om out of the box te denken.

Daniel

In het programma staan persoonlijke ontwikkeling en reflectie centraal in de zoektocht naar de vraag: “Wat is waar en hoe weet je dat?”. Je leert kritisch te zijn over nieuwe informatie, goede vragen te stellen en relevantie in de maatschappij te zoeken. Je gaat hiervoor aan de slag met wetenschapsfilosofie, onderzoeksvaardigheden en volgt masterclasses naar keuze om je te verdiepen in specifieke onderwerpen. 

In het laatste deel van het programma werk je samen met andere honoursleerlingen aan een pre-bachelor thesis: een eigen onderzoek waarvan de bevindingen in een peer-reviewed paper worden uitgewerkt. Het is vaak mogelijk om deze in overleg in te leveren als profielwerkstuk op school.

Aanmelden?

Aanmelden voor het Pre-U Honoursprogramma (start september 2025) is op dit moment nog niet mogelijk. Voor het Honoursprogramma hanteren we een selectieprocedure. Meer informatie over de aanmeld- en selectieprocedure wordt begin 2025 bekend gemaakt op deze website. De aanmelddeadline is 8 mei 2025. Vragen? Neem dan contact met ons op via honoursprogramma-pre-u@utwente.nl

Algemene voorwaarden zijn hier te vinden.