Overzicht activiteiten

Het programma van Pre-U heeft een doorlopende leerlijn die aansluit bij het niveau en de belevingswereld van de leerlingen

Met onze verschillende activiteiten bieden we een breed aanbod waarin er kennis wordt gemaakt met belangrijke maatschappelijke thema’s, wetenschappelijke uitdagingen en (technologische) innovaties. Het Pre-U aanbod is zowel beschikbaar voor leerlingen van partnerscholen als voor leerlingen van niet-partnerscholen. Hieronder is een overzicht te vinden van de Pre-U activiteiten. Per activiteit is op de betreffende pagina meer informatie te vinden over de activiteit en bijbehorende planning, kosten en manier van aanmelden.

Overzicht activiteiten

Doelgroepen Pre-U

Pre-U is er voor alle leerlingen van 1 t/m 6 vwo. Het programma heeft een doorlopende leerlijn die aansluit bij het niveau en de belevingswereld van de deelnemers. De inhoud van onze activiteiten sluiten aan op het kennisgebied van de Universiteit Twente. Het precieze aanbod is afgestemd op de verschillende doelgroepen, namelijk 1 & 2 vwo-, 3 & 4 vwo- en 5 & 6 vwo-leerlingen.

 • 1 & 2 vwo: op een boeiende manier kennismaken met wetenschap

  Leerlingen uit 1 & 2 vwo kunnen via Pre-U kennismaken met wetenschap door het zelf te ontdekken. Onze activiteiten maken leerlingen enthousiast voor bèta- & gamma-onderzoek en het wetenschappelijke onderwijs dat volgt na de middelbare school. Het aanbod is uitermate geschikt voor leerlingen die op zoek zijn naar uitdagingen en hun interesses en talenten verder willen ontdekken en ontwikkelen.

 • 3 & 4 vwo: hulp bij oriëntatie op interesse en (academische) studievaardigheden

  De Pre-U activiteiten voor 3 & 4 vwo-leerlingen zijn gebaseerd op verschillende vraagstukken, onderzoekthema’s en werkvelden die aansluiten bij het vwo-curriculum. Het volgen van onze activiteiten helpt leerlingen bij de keuze voor een profiel, de bevestiging van een profiel of in sommige gevallen zelfs de studiekeuze. De activiteiten voor 3 & 4 vwo dragen bij aan de ontwikkeling van studievaardigheden en het ontdekken van interesses en talenten.

 • 5 & 6 vwo: verdieping op het gebied van onderzoeksvaardigheden en studiekeuze

  Leerlingen uit 5 & 6 vwo kunnen zich met het Pre-U programma oriënteren op het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en ontwerpen in het hoger onderwijs. De thema’s en studies van de Universiteit Twente zijn geïntegreerd in de activiteiten en dragen daarom bij aan een goed beargumenteerde studiekeuze.

  Ook hebben leerlingen na het volgen van onze activiteiten een helder beeld van wat studeren, ontwerpen en onderzoeken aan een universiteit inhouden.