Overzicht activiteiten

Maak via onze activiteiten kennis met belangrijke maatschappelijke thema's, wetenschappelijke uitdagingen en (technologische) innovaties.

Bij Pre-U stomen we vwo-leerlingen klaar voor een toekomst waarin zij te maken krijgen met maatschappelijke vraagstukken die we nu nog niet kennen. Het programma van Pre-U heeft een doorlopende leerlijn die aansluit bij jouw niveau en belevingswereld.

Overzicht activiteiten

Doelgroepen Pre-U

Pre-U is er voor alle leerlingen uit 1 t/m 6 vwo. Het precieze aanbod is afgestemd op de verschillende doelgroepen en heeft een doorlopende leerlijn. 

 • 1 & 2 vwo: op een boeiende manier kennismaken met wetenschap

  Leerlingen uit 1 & 2 vwo kunnen via Pre-U kennismaken met wetenschap door het zelf te ontdekken. Onze activiteiten maken leerlingen enthousiast voor bèta- & gamma-onderzoek en het wetenschappelijke onderwijs dat volgt na de middelbare school. Het aanbod is uitermate geschikt voor leerlingen die op zoek zijn naar uitdagingen en hun interesses en talenten verder willen ontdekken en ontwikkelen

 • 3 & 4 vwo: hulp bij oriëntatie op interesse en (academische) studievaardigheden

  De Pre-U activiteiten voor 3 & 4 vwo-leerlingen zijn gebaseerd op verschillende vraagstukken, onderzoekthema’s en werkvelden die aansluiten bij het vwo-curriculum. Het volgen van onze activiteiten helpt leerlingen bij de keuze voor een profiel, de bevestiging van een profiel of in sommige gevallen zelfs de profielkeuze. De activiteiten voor 3 & 4 vwo dragen bij aan de ontwikkeling van studievaardigheden en het ontdekken van interesses en talenten.

 • 5 & 6 vwo: verdieping op het gebied van onderzoeksvaardigheden en studiekeuze

  Leerlingen uit 5 & 6 vwo kunnen zich met het Pre-U programma oriënteren op het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en ontwerpen in het hoger onderwijs. De thema’s en studies van de Universiteit Twente zijn herkenbaar in de activiteiten en dragen daarom bij aan een goed beargumenteerde studiekeuze.

  Ook hebben leerlingen na het volgen van onze activiteiten een helder beeld van wat studeren, ontwerpen en onderzoeken aan een universiteit inhouden.