PWS inspiratiepagina

Ben jij nog op zoek naar een interessant onderwerp voor jouw profielwerkstuk of loop jij vast op een bepaald onderdeel? 

Dan ben je hier op de juiste plek! Op deze paginavind je ideeën en inspiratie voor jouw profielwerkstuk en worden de verschillende inhoudelijke expertisegebieden van de UT beschreven. Passen de expertises van de UT niet bij jouw profielwerkstuk? Dan kun je op deze pagina ook de expertises van andere universiteiten en handige landelijke platforms vinden.

Naast inspiratie opdoen voor je profielwerkstuk kun je bij Pre-U ook terecht als je vasloopt op een inhoudelijk of onderzoeksmatig onderdeel van je profielwerkstuk. 

Inspiratie voor je profielwerkstuk

Op deze pagina kan je lezen over de projecten en onderzoeken die op dit moment gaande zijn op de Universiteit Twente. Ook zijn er verschillende projecten binnen Pre-U die je misschien wel kunnen inspireren voor jouw profielwerkstuk. Zo kan je mee doen met een van onze Science Labs of Masterclasses of kan je kan je gebruik maken van onze online lessen van de Skills Academy. Voor meer informatie kan je verder lezen op deze pagina.

Zijn de onderwerpen van de Universiteit Twente en Pre-U nou niks voor jou? Kiijk dan eens op profielwerkstuk.nl, hier staan heel veel verschillende voorbeelden van profielwerkstukonderwerpen, met allemaal verschillende thema's. 

Expertisegebieden Universiteit Twente

Universiteit Twente staat vooral bekend om het verbinden van technologie, wetenschap, en engineering met sociale wetenschappen. Hieronder staan ter inspiratie voor jouw profielwerkstuk een aantal actuele voorbeelden van onderzoeken van de Universiteit Twente:    

Kijk ook eens op het nieuwsoverzicht van de UT om te zien waar de Universiteit Twente nog meer mee bezig is!

SCIENCE LABS & MASTERCLASSES

Je kan ook inspiratie voor je profielwerkstuk halen uit één van onze Science Labs of Masterclasses. Hierin worden een aantal interessante onderwerpen verder besproken en uitgewerkt, misschien dat jouw profielwerkstuk onderwerp hier wel tussen zit! 

Lijkt het jou leuk om te leren hoe je:

Kijk dan of een van onze Science Labs te inspiratie kan dienen voor jouw profielwerkstuk!

Science Labs
Klik hier!

Vind jij het misschien interessant om te leren:

Kijk dan of een van onze masterclasses iets is ter inspiratie voor jouw profielwerkstuk!

Masterclasses
Klik hier!

Skills academy

De Skills Academy is een gratis online leeromgeving van Pre-U. Met een breed aanbod van korte, interactieve online lessen maak je op je eigen tempo kennis en oefen je met allerlei (academische) vaardigheden die relevant zijn voor hun vervolgstudie. 

Voorbeelden van onderwerpen van de online lessen zijn: pitchen, onderzoeks- en ontwerpcyclus, bronvermelding en het maken van een wetenschappelijke poster. Met series van korte online lessen kunnen persoonlijke leerlijnen gemaakt worden die bijvoorbeeld perfect passen bij jouw profielwerkstuk.

Skills Academy
Klik hier!

PROEF DOEN OP DE UNIVERSITEIT!

Heb jij misschien interesse om een proef doen op Universiteit Twente voor je profielwerkstuk? Dat kan! Zo kan je bijvoorbeeld een (organische) stof of product analyseren met behulp van technieken die door de UT en Pre-U beschikbaar worden gesteld. Ook beschikt de UT over verschillende andere technieken zoals bijvoorbeeld de windtunnel, H-NMR, UV-VIS, infraroodspectometrie, smeltpuntbepaling, eyetrackers & activity trackers. Interesse in wat je kunt doen en hoe deze technieken werken? 

PWS experimenten

ANDERE ORGANISATIES

Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat jullie vragen bij de juiste persoon terecht komt. Op www.profielwerkstuk.nl wordt er momenteel gewerkt aan een algemeen platform voor je profielwerkstuk namens verschillende universiteiten van Nederland. Hier kan je inspiratie opdoen voor je onderwerp maar staan ook tips over het schrijven van je profielwerkstuk. Ook kan je vaak bij de bibliotheek tips vinden voor het schrijven van een profielwerkstuk en kan je voor meer inspiratie een kijkje nemen bij musea. 

Algemene voorwaarden zijn hier te vinden.