HomeOnderwijsPre-UniversityPre-UAanbod Pre-UPWS inspiratiepagina & helpdesk

PWS inspiratiepagina & helpdesk

bij de helpdesk word je gekoppeld aan een student van de Universiteit twente die hulp verleent tijdens het maken van jouw PWS.

Als je op een inhoudelijk of onderzoeksmatig onderdeel van het profielwerkstuk vastloopt, dan kan je vrijblijvend contact opnemen met de Helpdesk en een vraag stellen via de website. Je wordt daarna gekoppeld aan een student met expertise op het gebied van het vraagstuk. Vervolgcontact verloopt meestal via e-mail, maar dit kan ook op andere manieren. Naast hulp bij het profielwerkstuk biedt de Helpdesk ook een inspiratiepagina aan waar ideeën voor het onderwerp opgedaan kunnen worden en waar informatie over de verschillende inhoudelijke expertisegebieden van de UT staat beschreven. Passen de expertises van de UT niet bij het profielwerkstuk? Dan zijn via de website ook de expertises van andere universiteiten en handige landelijke platforms te vinden. Aanmelden voor een Analysedag en voor een werkcollege Literatuur zoeken kan ook via de website, hierover staat meer informatie op de andere pagina's.

Aanmelden

Zodra je je inschrijft voor de Profielwerkstuk helpdesk, wordt je gekoppeld aan een student van de UT die expert is op gebied van jouw profielwerkstukonderwerp. De student heeft concrete informatie nodig om jou op weg te helpen. Bereid daarom je vragen steeds goed voor! Hoe meer informatie jij de student biedt, hoe beter hij of zij jou kan helpen. 

Zorg ervoor bij je inschrijving dat je zoveel mogelijk informatie over je onderwerp al paraat hebt: hoe specifieker je je vraag kan stellen aan de gekoppelde student, hoe beter hij of zij jou kan helpen! 

Hulp nodig bij je profielwerkstuk?
Meld je aan!

Algemene voorwaarden zijn hier te vinden.

Inspiratiepagina Profielwerkstuk.

Ben jij nog op zoek naar een interessant onderwerp voor jouw profielwerkstuk? Dan is deze pagina voor jou! Hier vind je leuke ideeën en inspiratie voor jouw profielwerkstuk.

Waar staat Universiteit Twente bekend om? 

Universiteit Twente staat vooral bekend om het verbinden van technologie, wetenschap, en engineering met sociale wetenschappen. Hieronder staan ter inspiratie voor jouw profielwerkstuk een aantal actuele voorbeelden van onderzoeken van de Universiteit Twente:    

Kijk eens op het nieuwsoverzicht van de UT om te zien waar de Universiteit Twente nog meer mee bezig is!

Proef doen op de universiteit!

Heb jij misschien interesse om een proef doen op Universiteit Twente voor je profielwerkstuk? Dat kan! Er zijn verschillende technieken die beschikbaar worden gesteld voor middelbare scholieren tijdens de Analysedagen. Interesse in wat je kunt doen en hoe deze technieken werken? Klik hier!

Werkcollege Literatuur zoeken

Heb je al een onderwerp voor je profielwerkstuk gevonden, maar weet je niet zo goed waar je de juiste bronnen kan vinden? De juiste literatuur is de basis voor een goed profielwerkstuk en daarnaast verbeter je met dit werkcollege ook nog eens je academische vaardigheden! Tijdens het Werkcollege Literatuur zoeken kan je gebruik maken van UT-faciliteiten om geschikte literatuur te vinden onder de begeleiding van een aantal studenten. 

Je kan ook inspiratie voor je profielwerkstuk halen uit één van onze workshops of masterclasses. Hierin worden een aantal interessante onderwerpen verder besproken en uitgewerkt, misschien dat jouw profielwerkstuk onderwerp hier wel tussen zit! 

Workshops & Masterclasses

Lijkt het jou leuk om te leren hoe je:

Kijk dan of een van onze workshops ter inspiratie kan dienen voor jouw profielwerkstuk!

Vind jij het misschien interessant om te leren:

Kijk dan of een van onze masterclasses iets is ter inspiratie voor jouw profielwerkstuk!

Inspire-U

Wil je in een korte tijd veel leren en inspiratie op doen? Misschien is een Inspire-U kamp dan wat voor jouw en wie weet doe je ook nog ideeën op voor een onderwerp voor jouw profielwerkstuk! Klink hier voor ons aanbod aan kampen!

ANDERE ORGANISATIES

Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat jullie vragen bij de juiste persoon terecht komt. Op www.profielwerkstuk.nl wordt er momenteel gewerkt aan een algemeen platform voor je profielwerkstuk namens verschillende universiteiten van Nederland. Ook kan je vaak bij de bibliotheek tips vinden voor het schrijven van een profielwerkstuk en kan je voor meer inspiratie een kijkje nemen bij musea. Klik hier voor de Algemene voorwaarden.