HomeOnderwijsPre-UniversityPre-U: 1 t/m 6 vwo

Het Pre-University programma van de UT

pre-u is het pre-university programma van de universiteit twente met als doel het vroegtijdig ontwikkelen van talenten.

Via een breed en rijk aanbod van uitdagende programma's met een wetenschappelijke en academische basis geeft Pre-U leerlingen de kans om al op jonge leeftijd hun interesses en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld bijdragen aan een beargumenteerde profiel- en/of studiekeuze. Het is met Pre-U mogelijk voor leerlingen om een eigen draai te geven aan h un onderwijs, dat bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. 

Leerlingen van het voortgezet onderwijs maken via Pre-U op interactieve wijze kennis met het hoger onderwijs en onderzoek. Het precieze aanbod is afgestemd op de verschillende doelgroepen, namelijk 1 & 2 vwo-, 3 & 4 vwo- en 5 & 6 vwo-leerlingen.


De activiteiten van Pre-U zijn onderverdeeld in drie categorieën: onderwijsactiviteiten, begeleidingsactiviteiten en events. Zo bieden we leeringen een breed aanbod waarin zij kennis kunnen maken met belangrijke maatschappelijke thema's, wetenschappelijke uitdagingen en (technologische) innovaties.

Activiteiten van Pre-U

Onderwijsactiviteiten
Begeleidingsactiviteiten
Events

Deze activiteiten lopen het gehele schooljaar en maken deel uit van een doorlopende leerlijn. Ze raken de kern van Pre-U: talent ontwikkelen, interesses ontdekken en kennismaken met het vervolgonderwijs en hulp bij een succesvolle studiekeuze.

Activiteiten waarbij leerlingen geholpen worden bij hun schoolloopbaan en de voorbereiding op het vervolgonderwijs

Eenmalige, leerzame en leuke activiteiten in een inspirerende omgeving.


De link met de Universiteit Twente

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap, engineering en sociale wetenschappen met de maatschappij. Onze wetenschappers, docenten en studenten zijn nieuwsgierig, ondernemend en kritisch. Bij Pre-U stomen we vwo-leerlingen klaar voor de toekomst, waarin zij te maken krijgen met maatschappelijke uitdagingen die we nu nog niet kennen.

De inhoud van Pre-U activiteiten sluit aan op de inhoud van de multidisciplinaire vakgebieden van de UT, maar ook aan de beleefwereld van vwo-leerlingen. Daarom zijn de activiteiten gebaseerd op onderstaande thema's:


Meer weten over het aanbod van Pre-University?
Bekijk onze jaarprogramma's hier