HomeOnderwijsPre-UniversityPre-UAanbod Pre-UExpertbegeleiding Meesterproef

Expertbegeleiding meesterproef

Experbegeleiding tijdens je meersterproef voor het technasium

Technasiumleerlingen worden voorzien van expertkennis, begeleiding en antwoorden op vragen bij hun meesterproef. In samenwerking met de landelijke stichting Technasium en scholen koppelen we leerlingen aan expertbegeleiders. De expertbegeleiders zijn bachelor- of masterstudenten van de Universiteit Twente. De expertbegeleider worden gekoppeld aan meesterproeven op basis van hun studie of andere ervaringen van de student. Op deze manier maken de leerlingen inhoudelijk kennis met de Universiteit Twente, diverse UT-faciliteiten en wat er van studenten wordt verwacht tijdens een vervolgopleiding aan de universiteit. Een overzicht van alle bacheloropleidingen staat op de website van de UT. 

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

  1. Hebben jullie een geschikte opdrachtgever gevonden? Beschrijf dan eerst wat volgens jullie de juiste onderzoeksvraag en deelvragen zijn en stel een planning op. Pas dan kunnen jullie bepalen welk vakgebied het beste aansluit bij de meesterpoef. Beschikt de UT over de juiste expertise? Bekijk de bacheloropleidingen van de UT.
  2. Schijf je in voor de expertbegeleiding via het onderstaande inschrijfformulier. Wij gaan opzoek naar een geschikte expertbegeleider. Zodra we die hebben gevonden, zal de expertbegeleider contact met je opnemen. Let op, na inschrijving is deelname nog niet gegarandeerd. Pas als je een reactie hebt gekregen van de expertbegeleider is de deelname bevestigd. 
  3. Het eerste "face-to-face" contact vindt plaats op de persoonlijke Kick-Off van de expertbegeleiding op de universiteit Twente. Dit plan je samen met je begeleider.
  4. Vervolgens is de groep verantwoordelijk voor het stellen van vragen. We raden aan om na de Kick-Off nog ongeveer 2 à 3 keer (op de UT) af te spreken. Tips en afspraken voor dit contact vind je in de spelregels
  5. Afsluitend zal de expertbegeleider, indien mogelijk en gewenst, aanwezig zijn bij de eindpresentatie op school. Ook kan de expertbegeleider gevraagd worden om input voor de beoordeling. Echter ligt de beoordelingstaak formeel bij de O&O docent. 

Inschrijven & meer informatie

Expertbegeleiding meesterproef aanvragen?
Aanmelden

In elke ronde wordt voorrang verleend aan leerlingen van Pre-U partnerscholen. Verder is het voor deelnemende groepjes belangrijk om in te stemmen met de spelregels voor de UT expertbegeleiding.  


Algemene voorwaarden zijn hier te vinden.