Leerweg PWS

Leerweg PWS: Samen met Pre-U het profielwerkstukproces doorlopen

Het pofielwerkstuk is een langlopende opdracht, waarin het belangrijk is om verschillende momenten op de juiste manier te benaderen. Pre-U heeft de wetenschappelijke kennis in huis die leerlingen tijdens het hele proces kan ondersteunen. Tijdens de Leerweg PWS behandelen we daarom drie relevante thema’s op drie verschillende momenten.

  1. Opstarten: leerlingen ervaren een vliegende start met de Themadag Profielwerkstuk door kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek en ontwerp.
  2. Uitvoeren: tijdens deel twee van de leerweg krijgen leerlingen concrete handvatten voor de uitvoering van een onderzoek of het realiseren en testen van een ontwerp in een workshopprogramma (over alfa, bèta en/of gamma). 
  3. Afronden: in het laatste deel van de leerweg volgen leerlingen een workshopprogramma over het trekken van valide conclusies, verslaglegging of presenteren. Dit helpt leerlingen naar een succesvolle afronding van het PWS. 

Er worden ook verbindingen gelegd met Crash Courses in het Skills Lab die leerlingen daarna kosteloos kunnen gebruiken.

De momenten waarop de verschillende onderdelen plaatsvinden, worden afgestemd in een adviesgesprek tussen de school en een Pre-U expert om zo optimaal aan te sluiten op de PWS-planning van school.

Aanbod academische Workshops en Themadagen

Pre-U biedt verschillende workshops en themadagen aan die kunnen helpen met het maken van een profielwerkstuk. 

Meer informatie

Meer weten over de leerweg PWS? Neem contact met ons op via workshops-pre-u@utwente.nl.


Bekijk de algemene voorwaarden van de Pre-U PWS helpdesk