Expertbegeleiding meesterproef

Experbegeleiding tijdens je meersterproef voor het technasium.

Leerlingen worden voorzien van expertkennis, begeleiding en antwoorden op vragen op het vlak van hun meesterproef. In samenwerking met de landelijke stichting Technasium en scholen koppelen we leerlingen aan expertbegeleiders. Dit zijn UTstudenten die affiniteit hebben met het onderwerp van de opdracht. Daarnaast maken leerlingen inhoudelijk kennis met de Universiteit Twente, enkele UT-faciliteiten en wat er van studenten kan worden verwacht.

De UT expertbegeleiders van zijn bachelor- of masterstudenten van de University of Twente. Ze worden gekoppeld aan meesterproeven op basis van hun studie of andere ervaringen van de student. Een overzicht van de bacheloropleidingen staat op de website van de UT. Onze experts kunnen je helpen op inhoudelijk vlak, kunnen je laten kennismaken met faciliteiten van de UT en kunnen je inzicht geven in de verwachtingen van studenten aan de Universiteit.  

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

  1. Hebben jullie een geschikte opdrachtgever gevonden? Beschrijf dan eerst wat volgens jullie de juiste onderzoeksvraag en deelvragen zijn en stel een planning op. Pas dan kunnen jullie bepalen welk vakgebied het beste aansluit bij de Meesterpoef. Beschikt de UT over de juiste expertise? Bekijk de bacheloropleidingen van de UT.
  2. Schijf je in voor de expertbegeleiding via het onderstaande inschrijfformulier voor 15 oktober 2021. Wij gaan opzoek naar een geschikte expertbegeleider. Zodra we die hebben gevonden, zal de expertbegeleider contact met je opnemen. Let op, na inschrijving is deelname nog niet gegarandeerd. Pas als je een reactie hebt gekregen van de expertbegeleider is de deelname bevestigd. 
  3. Het eerste "face-to-face" contact vindt plaats op de centrale Kick-Off van de expertbegeleiding op woensdag 17 november 2021. De vorm van deze dag (online of op de Universiteit Twente) zal later nog bekend worden gemaakt. 
  4. Vervolgens is de groep verantwoordelijk voor het stellen van vragen. We raden aan om na de Kick-Off nog ongeveer 2 a 3 keer (op de UT) af te spreken. Tips en afspraken voor dit contact vind je in de spelregels
  5. Afsluitend zal de expertbegeleider, indien mogelijk en gewenst, aanwezig zijn bij de eindpresentatie op school. Ook kan de expertbegeleider gevraagd worden om input voor de beoordeling. Echter ligt de beoordelingstaak formeel bij de O&O docent. 

Inschrijven & meer informatie

De inschrijvingen voor de meesterproef begeleiding van 2021-2022 zijn helaas gesloten. 

In elke ronde wordt voorrang verleend aan leerlingen van Pre-U partnerscholen. Verder is het voor deelnemende groepjes belangrijk om in te stemmen met de spelregels voor de UT expertbegeleiding.  


Bekijk de algemene voorwaarden van de Pre-U experbegeleiding