Zie Over ons onderwijs

Organisatie van ons onderwijs

De Universiteit Twente is een researchuniversiteit met een focus op technische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor mens en maatschappij. Dat vind je terug in onze bachelor- en masteropleidingen die zijn ondergebracht bij vijf faculteiten:

Naast opleidingen binnen bovenstaande faculteiten bieden we University College Twente met de brede honours bacheloropleiding ATLAS en Twente Graduate School voor post graduate opleidingen (PhD en PDEng).

Feiten en cijfers

Benieuwd naar het aantal studenten of rankings? Bekijk de feiten en cijfers.

Studiebegeleiding

Op deze universiteit vinden we dat studie- en studentbegeleiding een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van ons onderwijs. Aan alle opleidingen zijn studieadviseurs verbonden om studenten te begeleiden en te ondersteunen. Studieadviseurs adviseren over het te volgen studieprogramma én geven ook persoonlijke adviezen. Ook heeft de universiteit een team van studentendecanen en studentenpsychologen in dienst. Zij kunnen je persoonlijk begeleiden en adviseren onafhankelijk van de opleiding die je volgt. Bezoek voor meer informatie de speciale pagina over studiebegeleiding.